Chhattisgarh

By Kailash Mohankar, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=

Chhattisgar är Indiens 26:e delstat och var fram till 1:a november 2000 en del av Madhya Pradesh. Det är väldigt få turister som tar sig till denna del av landet och det finns kanske inga eller väldigt få riktigt stora turistmål att tala om. Det som gör delstaten speciell är att den fortfarande täcks av skog till stor del. Hela 45 % av delstaten är skogsmark och det är en hel del för att vara en del av Indien.

Faktaruta
Chhattisgarh i Indien
Delstatsnamn: 
Chhattisgarh
Delstatshuvudstad: 
Raipur
Invånare (ca): 
18 miljoner
Yta: 
135 100km²
Språk: 
Hindi
Bäst tid att besöka: 
Chhattisgarh är bäst mellan oktober och mars
Platser värda att besöka: 

Just nu har vi inga guider här. Om du har besökt en plats som borde vara med här tar vi gärna mot tips eller artiklar!

Festivaler: 

En stor del av befolkningen i delstaten är kallade stamfolk och bland delikatesserna i delstaten återfinns myror (äta myror!?), ekorrar, råtta, ris och fläsk. Just grisar är något som offras vid de flesta religiösa ceremonier.

Övrigt: 

Chhattisgarh är en väldigt fattig delstat och befolkningen är oftast lågt utbildade. sina ställen kan färre än 20 % av befolkningen läsa och i de bättre områdena är det endast drygt 40 % som är litterära. Dessutom saknar 60 % av hushållen dricksvatten, nära 70 % saknar även el. Detta i en delstat som i övrigt är rikt naturresurser som mineraler, metaller, ädelstenar och har en stor produktion av mat och el.

Karta över delstaten: 
Karta över Chhattisgarh