Kanha National Park

Kanha är en del av Project Tiger och har en area på hela 940 km2. Naturen består till största del av sal- och bambuskogar, gräslandskap och genomkorsas av massor av små bäckar.

Parken, som anses vara en av de mest välskötta i hela Asien, är hem åt inte mindre än 22 olika däggdjursarter där bland annat Sambarhjort, chausingha (världens enda antilop med fyra horn), gaur, björn, vildhund, panter och tiger. Örnar, ugglor och hökar är några av de 200 fjäderklädda djurarterna i skogen.

För att ha störst chans att se tiger kan man hyra elefant och ge sig ut på safari. Andra sätt att ge sig ut är genom att åka med jeepar som finns att hyra i parken.

Faktaruta
Delstat: 
Madhya Pradesh
Säsong: 

Februari till juni är bästa tiden för ett besök. Parken håller helt stängt under monsunen, juli till oktober.

Hur: 

Khatia (3 km från Kisli) och Mukki är de två huvudingångarna till parken. Närmsta stad är Mandla som ligger ca 6,5 mil från parken.
Kommer du med tåg så är de närmsta stationerna Bilaspur och Jabalpur (17 mil bort): Det går även att flyga till Jabalpur eller Nagpur (27 mil).
Från flygplatsen eller tågstationen får du ta dig resten av vägen med hyrd bil (taxi) eller buss. Bussar går dagligen till och från Jabalpur.

Kommentarer

Re: Kanha National Park

Vi tar tacksamt emot tips om hur man vistas bäst i Kanha från er som besökt parken.

Re: Kanha National Park

Tag tåg (eller flyg) till Jabalpur [JBP]. Jabalpur har bra tågförbindelser med Delhi, Kolkata, Mumbai, Agra, Varanasi, Gorakhpur, m.m. Tag taxi cirka två till tre timmar från järnvägstationen till Kanha Nationalpark. 

Det finns gott om boenden i alla prisklasser att välja mellan. 
Jag har flera gånger bott på Dyna Resort, Taal Tiger Retreat och Tuli Tiger Resort

Hotellet ordnar allt praktiskt du behöver inklusive rid-elefant, teräng-bil, guide, beväpnad vakt och mat. Du behöver inte boka i förväg. Titta gärna på flera ställen innan du bestämmer dig. 

Anledningen till att du faktiskt ser tigrar i Kanha beror på ett nät av skogsvaktare som rapporterar var djuren rör sig via radio. 

Tigrar kommer du nära och ser bäst från ryggen på en elefant:

FOTO: Mats Larsson

Antalet tigrar ökar i Kanha Nationalpark:

FOTO: Mats Larsson

Undvik fredag-söndag för då är det ofta trafikstockningar i parken:

FOTO: Mats Larsson

Matsism har alla svaren ...