Nagarhole National Park (Rajiv Gandhi National Park)

Namnet Nagarhole beskriver kanske den här parken mycket väl. "Nagar" betyder på Kannada orm och "hole" betyder ström (som i vattenflöde). För genom den täta, tropiska skogen flyter fullt med ringlande vattendrag. På senare tid har den 644 km2 stora parken bytt namn till Rajiv Gandhi National Park efter den tidigare premiärministern, men det gammal namnet kommer fortfarande hänga med i flera år till. Parken ansluter i norr till Kabini river och i söder till Bandipur National Park och runt om finns flera angränsande och mindre reservat. Under torrsäsongen (februari till juni) lockas många djur till den konstgjorda dammen på Kabini river.
I djurväg finns elefant, indisk bison, 250 olika fågelarter, fyrhornad antilop, björn, djungelkatt, sibetkatt, vildhund, flygande rävar, panter, sambarantilop, bonnet-makak, kobra, krokodil, pytonorm, ödlor med mera.
I Brahmagiribergen finns utmärkta möjligheter för trekking (tillstånd krävs) och i övriga parken kan man gå på guidade vandringar.

Faktaruta
Delstat: 
Karnataka
Säsong: 

September till maj är bäst tid för ett besök, februari till juni ger dock störst möjligheter att se vilt vid Kabini. Juni till september kan vara rätt så regniga och vintern, mellan november och januari kylig (ca 14 grader på högre höjd).

Hur: 

Det lättaste sättet att ta sig till parken är via Mysore som ligger två timmars bussresa bort (96 km). Mysore är välanslutet till resten av landet via tåg