Simlipal National Park

En 750 kvm stor nationalpark och ett Project Tigerreservat. Ligger i Mayurbhanj distriktet, parkens kullar, vattenfall och täta växtlighet gömmer ungefär 95 tigrar och ett antal andra sorters djur som är 'typiska' för indiskt djurliv; elefanter, hjortar, leoparder, bisonoxar, björnar, reptiler, langurer, krokodiler och mer än 200 fågelarter.
Skogen i parken domineras främst av lövfällande träd och korsas av tolv floder, som snirklar omkring över platåerna och kullarna för att till slut bilda imponerande vattenfall.
Det spektakulära vattenfallet Barehipani, med ett 400 meters fall, Joranda, med ett kortare fall på 150 meter ska vara otroligt vackra, värda att stanna upp vid och begrunda.
Förutom djurlivet finns ett rikt växtliv; omkring 82 orkidéarter lär finnas i parken.
National parken har en kärnpunkt på ungefär 850 kvm, där de flesta av tigrarna finns. Besökare tillåts inte i denna delen av parken, men har man tur kan man se en tiger på väg utåt. Det är däremot stor sannolikhet att man får se elefanter, apor, hjortar och fåglar. Man kan också se krokodiler vid deras tillhåll vid den ena (Joshipur) av de två entréerna.

Faktaruta
Delstat: 
Orissa
Säsong: 

Öppet 10'e november till 15'e juni
I juni kan temperaturen nå +40 men vintern brukar vara behagligt sval, som kallast är det +14.

Hur: 

Simlipal har två entréer, den ena vid Lulung, och den andra vid Joshipur. The närmsta  tågstationen är i Baripada, omkring 50 från Simlipal.
Från Baripada går det reguljära bussar Lulung (30 km avstånd) och likaså till Joshipur (65 km). Alternativt kan man hyra taxi till Simlipal. Privata bilar eller taxi kan användas i nationalparken