Valley of Flowers

Nationalpark vars ena syfte är att bevara blombeståndet.

Faktaruta
Delstat: 
Uttaranchal
Säsong: 

Klimatet är fuktigt, korta svala somrar och långa stränga vintrar som påverkas av monsunen i sydväst under sommaren och störningar i vädret från väster under vintern.
Området är täckt av snö i sju månader, mellan oktober och maj.
Den spirande säsongen börjar i slutet av maj och håller i sig ungefär 15 till 20 veckor.
Monsunen brukar nå dessa delar av Himalaya tredje veckan in i juni och varar till första hälften av september är avverkad.
Juli och augusti är de blötaste månaderna då det regnar nästan varje dag. Nederbörden varierar men kan uppgå till 47 mm/dag i augusti, men det kan också hända att det är helt torrt i nämnda månad.
Dagarna är allt som oftast mycket molniga och sikten reduceras av tjock dimma. Medelfuktigheten är hög under sommarmånaderna och når 80% -100%.

Hur: 

I och med att nationalparken ligger i Himalaya är det kanske inte hur enkelt som helst att ta sig dit, men det kan vara väl mödan värt.
Uppfarten till Valley of Flowers börjar från den lilla bebyggelsen Govindghat (1800 m), 22 km bortom Joshimath på väg till Badrinath. Efter att ha gått över hängbron över Alaknanda, en 3 km vandringstur, kommer man till den lilla byn Pulna med basresurser för turister. Kommande vandringssträcka på 9 km, går till största del längs med Bhyundar Ganga till Govind Dham (Ghangaria). Denna sträcka är kantad av vattenfall, vilda blommor, skog och underbart vackert landskap. På väg dit ligger en liten utvandrar-by, Bhyundar. Sista sträckan är en brant uppstigning mot Govind Dham, 3 km till och man når Valley of Flowers