E-visa ökar tursismen till Indien

E-visa

Allt sedan de elektroniska visumen införts i Indien har den utländska turismen ökat, det rapporterar The Times of India. Programmet med e-visa började med 43 länder november 2014.

E-visum kontra vanligt visum

Sverige var inte först men ganska tidiga att få tillgång med den nya snabbare och förenklade visumprocessen till Indien. Ett e-visum innebär att man helt enkelt ansöker om sitt visum online utan att behöva skicka sitt pass till någon ambassad eller visumtjänst. Tidigare var processen lite mer komplicerad och kostsam då man var tvungen att skicka sitt visum till en visumhanteringstjänst för behandling eller ta sig tid att besöka själv. Ett e-visum är dock bara giltigt i två månader jämfört med upp till sex månader för ett vanligt pappersvisum.

Utökat att gälla för 166 länder

Sedan starten med 43 nationer har den indiska regeringen nu utökat programmet till att gälla 166 länder. De utländska turisterna verkar gilla e-visum och antalet turister som anländer till Indien med e-visum har ökat från 1,7 miljoner för hela 2017 till 1,8 miljoner fram till oktober 2018. Under 2015 anlände ca 450 000 turister med e-visa.

Giltigt vid internationella flygplatser och kryssningshamnar.

Förutom att fungera vid alla större internationella flygplatser är e-visum nu giltigt vid fem internationella hamnar i Indien, detta för att förenkla för kryssningsturismen. För att ytterligare förenkla för kryssningsturismen är hanteringen av de ankommande förenklad till december 2020. Hamnarna där e-visum är tillåtet är: Mumbai (Maharashtra), Cochin (Kerala), Marmagao (Goa), Chennai (Tamil Nadu) och New Mangalore (Karnataka).

Höjda kostnader

Allt är kanske inte guld och gröna skogar. Kostnaden för ett e-visum är nyligen dubblerat till att kosta 80 USD. För en familj som vill besöka Indien för ett par veckors sol och bad kan detta kanske bli en allt för hög avgift.

Läs mer

Mer om visum till Indien
Läs mer om nyheten på The Times of India

Hitta resan till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!