Aloo Gobi (potatis och blomkål)

Receptfakta
Huvudrätter
Varm
Vegetarisk
Inledning: 

Aloo Gobi är en ganska vanlig Indisk vegetarisk rätt som görs på vad den heter helt enkelt, aloo = potatis och gobi = blomkål. Har man ingen blomkål hemma eller om man vill ha lite variation funkar det att byta ut blomkål mot vitkål.

Serveras gärna med chapati, rå lök och kanske en god chutney.

Ingredienser: 

 

400 g blomkål skuren i små buketter
150 g potatis, skallad och skuren i bitar ca 1,5 cm
1 ½ msk olja
½ tsk spiskummin
2 tsk ingefära, finhackad
1 tsk finhackad grön chili
¼ tsk gurkmeja
½ -2½ tsk chilipulver (röd)
Salt efter smak
½ -2½ tsk garam masala
¼ tsk mango-pulver
1 msk hackade Korianderblad

Tillagningssätt: 

1. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt kumminfrön, ingefära, grönchilin, gurkmeja, och chilipulvret.
2. Tillsätt potatis och blomkålen och ca 1 dl vatten. Låt det koka under lock, tills vattnet dunsat och potatisen är kokt. Rör om då och då. Om Vitkål används istället för blomkål, tillsätt då den efter att potatisen är kokt och låt bara fräsa med i någon minut tills den mjuknat något.
3. Tillsätt garam masala, mangopulver och korianderbladen och servera varmt.

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu