Chai Masala (indisk te-krydda)

Receptfakta
Såser & Tillbehör
Vegetarisk
Inledning: 

För att göra en god kopp Masala Chai behövs mjölk, socker, te och kryddor. Nedan beskriver vi hur du gör en fantastiskt god kryddblandning som vi själva använder varje dag.

Chai Masala (Indisk te-krydda)

Ingredienserna anges procentuellt så att du lätt kan göra den mängd tekrydda du önskar för att lätt och snabbt kan göra flera goda koppar i framtiden. Gör gärna en sats om 100 eller 200 gram och förvara i tätslutande glasburk.

Ingredienser: 

Malda kryddor:

50 % ingefärspulver
30 % kardemumma
5 % svartpeppar
5 % mald nejlika
5 % muskotnöt
5 % muskotblomma

För ett mer värmande vinter-chai kan du byta ut hälften av kardemumman och istället ersätta detta med lite kanel efter smak.

Tillagningssätt: 

Blanda ihop samtliga kryddor och förvara i en tätslutande glasburk för lång hållbarhetstid.

Se recept på Masala Chai för att se hur du använder kryddblandningen bäst!

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu