Dum Aloo

Receptfakta
Huvudrätter
Varm
Vegetarisk
Inledning: 

En vanlig nordindisk rätt med potais i good sås.

Ingredienser: 

Ca 500 gram potatis i bitar (aloo)
½ till 1 tsk gurkmeja
2,5 dl lök (hackad)
1 msk vitlöks-pasta (mixa vitlök till en puré med några droppar vatten)
½ msk ingefärs-pasta (mixa ingefära till en puré med några droppar vatten)
1,2 dl hackade tomater
½-1 tsk rött chilipulver (efter smak)
1 tsk garam masala
olja för tillagning och fritering
Salt efter smak

Valfritt:
1 tsk koriander-pulver
½ tsk gurkmeja-pulver
1 tsk bockhornsklöver
0,6 dl grädde
2 msk cashewnöts-pasta

Tillagningssätt: 

1. Skala och gör hål i potatisen med en gaffel. Rulla dem i gurkmejan.
2. Fritera potatisen i oljan på mediumvärme tills de är gyllenbruna. Låt dem sedan vila vid sidan.
3. Hetta upp olja i en panna och tillsätt löken och bryn tills den fått färg.
4. Tillsätt ingefärs- och vitlöks-pastan. Låt koka i någon minut.
5. Tillsätt alla kryddor och tomaten. Låt koka i någon minut.
6. Tillsätt grädden och lite vatten ifall detta skulle behövas.
7. Lägg i de friterade potatisarna och låt dem puttra med i några minuter.

Servera med ris eller Indiskt bröd.

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu