Okra Curry (Bhindi fry - lady´s finger)

Receptfakta
Huvudrätter
Varm
Vegetarisk
Ingredienser: 

500 g okra (även känd som lady finger)Okra (Bhindi)
6-12 klyftor vitlök hackade
2 lökar, medelstora, hackade
3 gröna chilis, Fint hackade (efter egen smak)
1 tsk chili pulver
1/2 tsk gurkmeja
1/3 tsk spiskummin-pulver
1/2 tsk koriander pulver
1/3 tsk garam masala
2 msk citronjuice
Lite färska koriander-blad
3 msk vegetabilisk olja
Salt efter smak

Tillagningssätt: 

1. Ta bort änden och toppen på okran genom att skära av den.
2. Skär okran i ca 1 cm stora bitar.
3. Hetta upp oljan i en panna, gärna en wok.
4. Sänk värmen lite och tillsätt vitlöken och låt den få färg.
5. Tillsätt löken och låt den bli lite mjuk innan du tillsätter chili och lite salt.
6. Tillsätt okran och låt den woka med i lökblandningen i ca 15 min.
7. Tillsätt de torra kryddorna
7. Tillsätt citron och de hackade korianderblad som dekoration och servera med ris eller roti.

Bhindi Masala (Okra)

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu