Paneer (Panir)

Receptfakta
Huvudrätter
Vegetarisk
Inledning: 

Paneer är en indisk färskost som används som grönsak eller istället för kyckling i många rätter. Paneer går att steka, ha med i grytor och att grilla och är således perfekt för vegetarianen.

Ingredienser: 

1. 1 liter gammaldags mjölk
2. 1/2 citron eller en lime eller en matsked vinäger

Tillagningssätt: 

1. Koka upp mjölken
2. Tillsätt citronen, limen eller vinägern och låt koka under omrörning i ca 2-3 minuter tills ostmassan separerat från vätskan
3. Filtrera i en ren kökshandduk eller ostduk
4. Knyt åt duken så att ostmassan inte rinner ut
5. Placera 4-5 kg vikt på knytet under en halvtimma upp till max en och en halv timma tills dess att vätskan har försvunnit.
6. Tag bort duken och osten är nu färdig att användas.

Tips. Kuber av Paneer är goda att fritera tills de har fått färg. Strö över lite garam masala och salt och njut.

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu