Borrelia och födelsedagsfirande

Borrelia och födelsedagsfirande

Har varit några fullspäckade veckor sedan jag skrev här senast.

Allt springande på Kullaberg innebär att man allt som oftast har med sig små sällskapssjuka kryp hem. Dessa biter sig omärkligt fast i huden för att dränera kroppen på blod. Ixodes Ricinus heter de små lömska rackarna - även kallade för fästingar. En av dessa bar tydligen på borrelia vilket den gladeligen lämnade över till mig.
Jag upptäckte det inte förrän ca 3 veckor efter det att jag tagit bort den lilla krabaten. En röd ring som så sakteliga växte i diameter dag för dag för att till slut vara ca 10x15 cm. Gick in till sjuktältet under O-Ringen i Sälen där en läkare genast skrev ut en stark dos Penicillin åt mig. Nu är jag kurerad och det känns skönt att ha det under kontroll innan Indienresan.

O-Ringen blev förövrigt ingen succé för någon i familjen rent sportsligt sett, men det var en riktigt fin semestervecka vi fick ihop. Ytterligare en orienteringshelg har det blivit i Skövde innan det var dags att fira hustrun som fyllt 40. Stor fest med dryga 50-talet gäster. Förutom planeringen till festen har det så klart kört ihop sig på jobb där jag jobbat övertid som en galning för första gången på många år. Svårt att ge tid och fokus till indienresan med andra ord, men nu är den snart här och det skall bli fantastiskt.