Blogg för Henric

Äntligen regn över Udaipur

Henrics blogg

Efter en väldigt dålig inledning på monsunen här i sydvästra Rajasthan kom så idag äntligen ett rejält regn under ca en timme. Precis som förra året satt vi på Govinda´s Café när det började. Under de senaste dagarna har värmen stigit till nära sommartemperaturer igen och det är nog inte bara jag som längtat efter detta. Å andra sidan verkar kossorna allt annat än förtjusta över regnet...

Indien.nu har besökt Nasik där vi bland annat besökte Sulas vingård. Lite bilder från besöket!

Henrics blogg

Undertecknad har precis börjat skriva lite på det som snart kommer bli en liten reseguide till Nashik i Maharashtra. Nashik är en trevlig liten stad med såväl fantastiska vingårdar som maffiga tempel. Trots många provsmakningar av goda viner tycker jag ändå stadens nya epitet, City of Grapes, förvisso stämmer men lite ledsam då det finns en intressant historia i stadens tempel.

Det rör sig på Indien.nu

Henrics blogg

Det rör på sig på Indien.nu, ja, inte på den här bloggen då men bland artiklar och resenyheter. Många av våra artiklar har fått större uppdateringar under de senaste veckorna.

Julmarknad i Udaipur - Bilder

Henrics blogg

Mellan den 21a och 30e december varje år utspelar sig en av Indiens största marknader i Udaipur. Under veckan varvas musik, sång, dans, uppträdanden med god gatumat och försäljning av hantverk och prylar från Indiens alla hörn.

Marknaden i Shilpgram är väl värd att besökas flera gånger eftersom man har olika uppträdande varje dag, bilderna här är ifrån gårdagen men jag hoppas att återvända redan imorgon för fler bilder. Hoppas dom uppskattas!

Firar det nya forumet med några bilder från Lake Pichola i Udaipur

Henrics blogg

Nu har vi äntligen fått upp nya forumet på Indien.nu och det mesta fungerar som det ska. Det är fortfarande några småsaker vi fortfarande ska fixa och i framtiden kommer det kopplas nya funktioner till såväl forumet som resten av sajten.

Länge sedan jag skrev elller lade in dagens bild

Henrics blogg

Hej!

Nu har det varit en lång stund sedan jag skrev igen och dagens bild? Nä, inte så mycket till dagens bild heller. Kanske blir en liten pånyttändning snart igen när regnen har slutat. Här kommer dock lite bilder från Udaipur igår när några kompisar från Schweiz var på besök. Bilderna är från delen av gamla stan som ligger bakom vårt hus här i Udaipur.

Statyerna på Ganesh är uppställda över hela staden sedan hans födelsedag. Tio dagar efter Ganeshas födelsedag tar man med statyerna till sjön där han får bada och fram tills dess spelar man hög musik och dansar.

Dagens och gårdagens bild - fantasin tryter. Dessutom lite nyheter på Indien.nu

Henrics blogg

Eftersom dagens bild kom till lite oförhappandes på kvällskvisten igår får den åka med i dagens inlägg. Idag, liksom igår, har det varit gråmulna och småregnande tråkiga dagar men istället för bilder har det då istället blivit lite arbete på sajten.

Dagens bild är tagen från mitt hus och är en bild av Udaipurs City Palace. Gårdagens bild är från favoritrestaurangen Natural View och visar ett av stadens hotell med Monsoon Palace i bakgrunden.

Dagens dagens bild

Henrics blogg

Efter det sedvanliga besöket på German Bakery passade jag på att ta en liten sväng på motorcykeln på en av mina favoritvägar. Vägen som knappt har någon trafik förutom några bufflar, traktorer och kor har fin beläggning, härliga kurvor och skär genom ett lummigt och bergigt landskap. Med solen i ögonen styrde jag åter igen upp mot Badi lake (Tiger lake som sjön också kallas) där jag tog ett litet stopp vid sjökanten. Det är otroligt härligt att stanna till här, knäpptyst förutom fåglarnas sång och något enstaka råmande långt där borta i bakgrunden.

Gårdagens dagens bild

Henrics blogg

Det här med dagens bild verkar inte vara min grej, det börjar snarare bli ett undantag att det blir någon fotografering men det kanske räcker med att komma med dagens bild när jag har tid och igår var jag ut vid min komps projekt, D.a.a.n. D.a.a.n är ett projekt som bland annat arbetar med utbildning och liknande ute i byarna runt Udaipur, ett projekt som jag och Anso är delvis involverade i. Hur som helst, när jag satt där med ungarna såg jag ett par kameler som gick upp för en kulle en bit från centret, det måste ju förevigas.

En regnig dag i Udaipur och besök från Sverige

Henrics blogg

Idag kom Matsism till Udaipur igen och med sig hade han regnet från Mumbai - och sin dotter. Så idag har vi mest varit på German Bakery nere vid Gangaur Ghat men tog även en liten promenad nere i old city.

Eftersom jag nu har varit dålig på att lägga upp dagens bild lägger jag idag in två bilder från dagens regnväder.

Prenumerera på innehåll