Mitt i livet

 Konstnär på väg

Nu har jag varit i New Dehli i 16 dagar. Dagar som har varit  fyllda av det oväntade och jag har lärt mig att inget är egentligen som jag förväntades skulle vara utan allt är ett hav av ständiga överraskningar.  Livet här är så levande och mitt i livet stannade  en man framför mig  och mediterade,  totalt oberörd av den trafikerande gatan eller den förvånade turisten (jag)  som fotograferade meditationen.

Fascinerande stad där allt är mer eller mindre kontraster invävd i varandra.

Sedan sista inlägget här har jag hunnit med att bo på Hotel Green Palace på Green Park Village där mestaldes gäster var affärsmän på besök i staden och därifrån flyttade jag   till KS Palace, ett litet Bnb slott mitt i Samik Farms, där inredningen från golv till tak präglades av orienten men är nu är jag tillbaka till min favoritplats nummer ett; Bnb Chrysalis i Saket. 

Borta bra men hemma bäst Smile

Igår åkte jag till Galerie Art Eterne  i Lado Sarai för  att se lokalen, träffa ägaren till galleriet och diskutera utställningen. Det kändes skönt att se att mina illustrationer hade kommit fram välbehållen.   Mitt i samtalet hördes plötsligt trumslagarslag och helt plötsligt var det ett bröllop mitt i den trafikerande gatan som ramades in av gallerier , av tutande bilar och zick zackande tuc tucs. Fascinerande. 

När jag åkte från galleriet börjar jag känna  att utställningen börjar sakterligen att närma sig. Jag fick också en överraskning. Två katalogböcker från  utställningen på Lalit Art Academy  som gick av stapeln förra månaden.   En märkligt känsla av ödmjukhet och stolthet kom över mig över att se mina illustrationen i boken. Ett minne för livet. 

Nästa gång jag ska till galleriet är den 3 december för att vara med när tavlorna ska hängas upp. Själva utställningen börjar den  10 December och ska pågå fram till den 24 december.  

 

Bildgalleri
Meditation
Confluence '12 at Lalit Kala Akademi,