Delhi, Agra, Varanasi, Goa (Palolem) dec/jan

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Returia
Returias bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2010-09-12

Bomba mig med era bästa tips om precis allt!

Restauranger, tempel, festivaler, marknader, optiker, sadhus och babas, bästa lassin, shopping, dromedarer/apor/elefanter/råttor, ghats, inredningsbutiker ... rubbet, go all in!

cast
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2017-11-12

Hello
Delhi - Ta en champange brunch på Shangri-La - shoppa Indiskt hantverk till rimliga priser på Dilli Haat - Ta en cykel rikshaw i old Delhi tidigt på morgonen innan trafiken sätter igång. Skippa gärna Connaught Place, samma butiker som du hittar i resten av världen dessutom så kommer mängder av "kompisar" att komma fram för att tipsa om billigare och bättre butiker - tröttsamt i längden - Åk istället till Delhis "Oxford Street" - Khan market. Det är lite mer Indiskt. Kommer man direkt från SWE känns det enket men kvm pris för buikerna är skyhöga.

TA MED MUNSYDD! 

Agra (Taj Mahal) - tänk på att det är lite bondfångarnas marknad vid biljettkassan - Det ingår inte en guide i biljettpriset även om nån till synes officiell person hävdar det. Efter touren så kommer guiden att vilja ha betalt och killen som sa att det ingick är långt borta. Betala dock gärna för en guide då dom håller andra bondfångare och guider borta - en rimlig (och generös) summa  är ca 400-500R. Guiderna är av hygglig kvalitet. Kommer du inte överens om priset innan så kommer dom att vilja ha 2000-3000 eller mer efter touren. Transport mellan biljettkassa och själva ingången ingår i biljettpriset (golfbilar) - du behöver inte betala för nån hästskjuts eller cykel rikshaw om du absolut inte vill åka med en sån. Att gå är ca 500-1000m. Taj Mahal är riktigt häftigt - många turistattraktioner lever inte upp till sitt rykte men jag tycker nog att Taj Mahal gjorde det.

Palolem beach
Finns en fantastiskt restaurang längst söder ut på stranden - kommer inte ihåg vad den hette men den är byggd på klipporna precis där stranden slutar i söder. Sjuk god sea food - prawns och king fish mm - enkelt men supergott och fräsht - hela stranden är ju rätt enkelt men otroligt charmig. En liten konstigt grej är att även om dom flaggar rött så är det ok att bada!! Det finns ett litet "centrum" ung. mitten av stranden med shopping och restauranger. Allt är såklart prutbart i affärerna. Det finns ingen ATM på jättenära men om du tar en auto rickshaw så tar det ca 5-10 min och kostar typ 100R (eller mindre). Betala helst inte i försott för din beachhut - det är lite varning på att den är så usel att om dom inte tar förskottsbetalning så kommer gästerna att flytta Smile (hände mig en gång!)

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Delhi är världens kholaste och snabbast växande stad med ett enormt utbud av allt. 

Delhis trafik är hopplöst långsam varför du alltid bör välja att åka med Delhi Metro. En sträcka som tar två timmar med taxi kan ta en kvart med Metron. Börja med att köpa ett åk-kort i närmaste Metro-station så du enkelt kan ta dig runt i staden. Fyll på kortet med 200-300 rupier. Det är snabbt, enkelt och bekvämt att ta sig runt i Delhi med Delhi Metro

Missa inte att gå på musikal i Delhi. Köp biljetter i god tid innan till musikalteatern Kingdom of Dreams. Kingdom of Dreams har även en stor och mycket trevlig food-court med mat från indiens alla olika kök. Min favorit på food-courten heter Lucknow. Ligger vid IFFCO Metro-station. 

Bästa utbudet av spännande restauranger och intressanta små-butiker hittar du i stadsdelen Hauz Khas Village. Passa även på att besöka Haus Khas Complex och Haus Khas Tank och Dear Park när du är i närheten. Närmaste Metro-station är Green Park.  

Delhis mest intressanta levande tempel är Akshardham. Akshardham har även en båttur med indiens och mänsklighetens historia. Akshardham har stängt på måndagar. Försök att komma dit innan de öppnar klockan 10:00 då de ofta har många besökare och köerna växer till på eftermiddagen. Tag Delhi Metro till Akshardham. 

För konserter och utställningar måste du besöka India Habitat Centre och India International Centre. Kolla i morgontidningarna eller deras webbsidor för aktuella program eller åk bara dit och se vad som händer. Konserter och utställningar är oftast gratis. (Tänk på att vara välklädd. De släpper inte in vem som helst.) Tag Delhi Metro till Jor Bagh. 

I samma område som India Habitat Centre och India International Centre finns min favoritrestaurang. Ät mycket gott på Lodi Garden Restaurant. Tag Delhi Metro till Jor Bagh. 

Bästa shoppingen i Delhi gör du självklart i nyöppnade Mall of India, en av världens största köpcentrum som dessutom har både skidbacke och skridskobana. Tag Delhi Metro till Noida Sector 18 eller till Botanical Garden. Det går gratisbussar från Botanical Garden till Mall of India

Gillar du karuseller skall du besöka nöjesfältet Worlds of Wonder. Ligger på andra sidan gatan mot Mall of India. Tag Delhi Metro till Noida Sector 18. 

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

Känns lite fel att åka till Indien och åka skidor... cheekyLiksom att Calangute nu har ett McDonalds. Men det är inte så dumt säger frugan, god Mango Smoothie i McCafét. Maten kan man hoppa över.