Den stora naturtråden

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
yoga
yogas bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

Lanskap stränder växter plantor blommor träd frukter osv från indien som ni kanske tycker är coola eller vill veta mer om

Inga regler mer än bara:
1) Max 2 bilder per post och vänta tills minst en annan postat för kunna posta igen. Flera poster efter varandra med bilder är fusk och gäller även om någon svarat på nåt så måste man ändå vänta. Någon annan måste dock inte vänta på svar för posta.

2) Inga dubbletter men ok med samma saker från olika vinklar. Om ni svarar på nåt så undvik med inkludera bild/bilder som postats, tråden blir annars en röra och bild/bilder räknas som dubbletter.

Jag börjar och vill veta vad blomman och frukten kallas om någon vet och om frukten är ätbart eller kanske giftig? Det är inte mango/bananer vetja.


 

__________________

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Det är ett indiskt marmeladträd (i indien kallat bael, bheel) och frukterna är hårda som sten. De är inte speciellt söta men man gröpar ur innehållet ur frukten under sommarmånaderna och mixar köttet med lite socker och vatten och dricker. Det anses vara bra för magen. Jag hade två av dessa träd på min court yard i Udaipur. Aporna kan själva inte krossa skalet på frukten men om några gått sönder när de trillat ner är de väldigt förtjusta i att äta dem.

__________________

Med vänliga hälsningar
Henric Carlsson
indien.nu

yoga
yogas bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

Inkluderat lanskap och stränder

 

__________________