Försäkring

1 post / 0 nya
Linus
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2003-02-27

Jag har hittat lite förvirrande skillnader mellan olika försäkringsbolag och jag tänkte dela det med er här, och jag uppskattar om någon annan har gjort några viktiga iaktagelser angående detta. Man vill ju inte komma på i Indien att man har en försäkring som inte gäller i vissa områden dit man vill åka.

Studentförsäkringar tog 580:- för den försäkring jag ville ha och sa att de går blint på rekommendationerna på http://www.ud.se och skulle man få malaria eller bryta benet eller liknande i ett område som UD avråder ifrån så gäller inte försäkringen.
Europeiska tog 850:- för samma försäkring och de samarbetade med ett danskt bolag för att ha koll på vilka provinser man inte skulle åka till och deras lista var mycket mindre och mer exakt. Det var endast Kashmir som var totalt förbud och sen var det ett par mindre områden som de hade risktillägg till.
Länsförsäkringar tog 1000:- för försäkringen och sa till mig att de går efter UD's rekommendationer men gör en realistisk bedömning vid eventuell skada. De sa att om jag t ex bryter benet så har det inte med det politiska läget i regionen att göra. De sa också att om det inte är krig eller oroligheter så finns det ingen anledning för försäkringen att
inte gälla.

UD själva sa att man kan kolla brittiska UD för en mer detaljerad beskrivning och de tyckte det var orimligt av ett försäkringsbolag att inte göra en realistisk bedömning om man t ex skulle råka ut för malaria.

Svenska UD :
"På grund av rådande osäkra politiska läge avråder UD från resor till de indiska delstaterna Jammu och Kashmir, Himachal Pradesh, Punjab och Gujarat liksom till de västra delarna av Rajasthan."

Brittiska UD :
"We strongly advise against travel to Jammu and Kashmir (with the exception of Ladakh via Manali or by air to Leh). We advise against all travel in the immediate vicinity of the border with Pakistan and the Line of Control (with the exception of Amritsar & Jaisalmer)."

/Linus