RÅD/TIPS Från New Delhi (?) eller Mumbai till Chennai?

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
ellenkent
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2016-02-16

Hej!smiley

Hade tänkt att backpacka lite i Indien innan jag ger mig av till Thailand (tänkte flyga dit från Chennai).
Jag vill vara i Indien i kanske 1-2 månader, innan jag fortsätter min resa till Thailand. Jag har verkligen inte så bra koll på Indien, dock har jag vart i Kerala i tre veckor och studerat, men utöver det så är Indien väldigt främmande för mig. 

Jag funderar på att åka från Mumbai, till Goa, med några mer stopp innan jag tar mig till Chennai.. Men vet inte om det är en tråkig rutt?
Vad finns det för spännande städer/platser att stanna och bo på mellan dessa platser? Eller borde jag satsa på en annan riktining ?

Är sugen på att se norra delen av Indien också, men det kanske får vänta? Eller går det smidigt att ta sig från New Dehli till Chennai?
Återigen samma fråga, vad finns det för platser/städer jag bör stanna på och bo på under vägen?

Indien är ett så himla stort och främmande land, så det är väldigt svårt för mig att greppa vart jag ska börja/vad jag borde göra. 
Men det blir ett äventyr oavsett!

VIll gärna ha TIPS från erfarna människor som har lite koll, och kan komma med förslag! 

 

__________________

// Ellen

LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Som jag skrev i Facebookgruppen så borde du åka från Mumbai... Vad skrev jag sen då... Goa-Murdeshwar-Mangalore-Mysore-Kanchpuram-Chennai? För att kolla upp roliga saker att göra i respektive stad, kolla in guideboken Lonely Planet (som släpper en ny Indienguide typ vartannat år, går att köpa billigt som e-bok) eller sök på respektive stad på TripAdvisor.

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Varför vill du till Thailand när du kan vara längre i Indien? 

Flyg till Delhi. Huvudstaden har över 100 museum, arkitektur, fantastiska tempel, moskéer, palats, parker, byar, nöjesparker, bazarer, köpcentrum, caféer, nattklubbar, restauranger, och allt annat som hör världsmetropoler till. MIssa inte Hauz Khas Village, Kingdom of Dreams och Nationalmuseumet. 

Tag tåget Shatabdi Express till Agra och besök Taj Mahal. 

Tag tåget österut till Varanasi. Bo vid Ganges, bada i Ganges, studera yoga, Shiva LIngam och eldceremonierna vid Ganges. 

Tag tåget söderut till Jabalpur för att besöka indiens häftigaste nationalpark, Kanha Nationalpark. Jaga (med kamera) vilda bengaliska tigrar från elefantrygg. 

Tag tåget söderut till Tirumala. Gör Darshan i Sri Venkateswara Swamy Mandir, templet som tar emot fler besökare än Mecca, Jerusalem, Rom och Konstantinopel tillsammans. 

Fortsätt söderut med tåget förbi Chennai till städerna Mahabalipuram, Chidambaram och Vaitheeswaran Koil. 

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism