Tamil Nadu ,regnperiod?

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
agnesf
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2016-09-04

Hej

Jag ska / vill åka till Tamil Nadu de två sista veckorna i oktober och jag vill höra med er Indienfantaster, om någon av er har erfarenheter av hur vädret är just då. Jag har läst att det är regnperiod i september och oktober, men vet inte i praktiken vad det innebär. Regnar det varje dag och blir man blöt bara man går utanför dörren. Eller kan det vara värt att åka dit och chansa på endel torrare dagar? Jag vill resa runt till bla Auroville, Chennai och har hört det finns fina berg och nationalparker också.

Efter att ha googlat och läst i olika forum angående klimatet i Tamil Nadu tycker jag fortfarande inte att jag fått svar på mina frågor, så hoppas på lite hjälp härifrån!!

 

MVH Agnes

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Regnet kan vara extremt i oktober men du kan också helt klara dig utan regn. Var förberedd på att byta delstat på grund av översvämningar eller att solen skiner utan en droppe vatten. Allt kan hända när det gället väderet i oktober i Tamil Nadu. 

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

agnesf
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2016-09-04

Tack så mycket för svar! Nu förvärrades min ambivalens ännu lite mer Smile Intressant att vädret kan skifta så mycket .
Jag tror att vi ändå åker dit, har velat till TN länge.

agnesf
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2016-09-04

Är glad att jag tog chansen och satsade på Tamil Nadu, som jah blev handlöst förälskad i.
Vi fick inte en droppe regn.
Monsunen kommer lagom till Diwali har vi fått veta.
Vh Agnes

tligen
tligens bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-17

Kul!

...men berätta gärna mer var du varit och vad du gjort!

Är själv sugen på att åka dit och åka runt på hoj.

__________________

tligen

agnesf
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2016-09-04

Hej tligen

Tack för ditt meddelande .

Så roligt att du funderar på att åka til Tamil Nadu. När?

Jag hade bara 10 dagar den här gången och det mesta av tiden var jag i Auroville som är en väldigt annorlunda, spirtuell stad som grundades på 60-70-talet av en fransk kvinna , "The Mother" och Sri Aurobindo. Den är inte representativ för Indien på nåt sätt, tvärtom bor en hel del västerlänningar där, men de har en vision om att "staden" ska vara till för alla, allt skal delas lika, man ska inte ha nån religion, det är mycket fokus på mediation, Yoga och sånt.. Hmm om du vill kan jag berätta mer på mail, eller så kan du bara googla om det verkar intressant! Man möter absolut en hel del spännande figurer där, från världens alla härn. Folk som väl tröttnat på att leva i västvärlden och dras till det alternativa..?

Något jag tyckte var spännande, för att jag själv är läkare, var att de hade ett slags sjukhus med sk "Integrativ Medicin" där de fx behandlar patienter både efter västerländsk medicink tradition, men även Ayurveda. Kliniken hade b.la Yogasal, Homeopatibehandlinger, akupunktur, och riktig akutmottagning!

 

Jag var även i Pondicherry, som är en gammal fransk koloni vid havet med en väldigt trevlig strandpromenad b.la.

I Chennai var jag i några dagar. Hade behövt mer tid där, för jag hann mest uppleva det stökiga där, men stranden är mycket trevlig! Bodde på Woodland Hotel som är kända för sin goda vegetariska mat.. Smile

 

Tamil Nadu är överlag en mycket lugnare stat än många andra stater i Indien och denna gång var det precis det jag och min vän behövde.. Mindre trafik, mindre påträngande människor , hav och grönt:-)

 

Och så har jag såklart ätit en massa Masala Dosa og Palak Paneer!!

 

vh Agnes