Växla svenska kronor

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
yoga
yogas bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

I Madurai krånglade flera ATM när jag skulle ta ut, efter ett tag på nån gata ser jag växlingskontor och hade 2200kr och tänkte att jag testar. Inga problem alls. Dock sa dom att jag var första med att växla svenska kronor på deras kontor vilket märktes då dom kollade på sedlarna länge och ringde runt fram och tillbaka till nån.

Fick ut, minnst inte riktigt men 18000 nånting vilket jag tog direkt. I rameswaram krånglade också maskinen utanför själva stationen,  började få dåligt med pengar redan i madurai men hittade sen en som funkade. Tog direkt ut 20 000 riksdaler. Eller 2 x 10 000.

 

__________________

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Jag har också lyckats växla svenska kronor många gånger men det är inte alltid det fungerar. TIll exempel var det stört omöjigt på flygplatsen i Delhi för något år sedan. Men går man till en bank brukar det kunna lösa sig även om det tar mer tid. Men visst är det ett bra råd att ha med sig en del i kontanter också för dagar då det krånglar, även om jag då föredrar till exempel dollar eller euro. 

__________________

Med vänliga hälsningar
Henric Carlsson
indien.nu

yoga
yogas bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

Det är förresten inget tips eller råd men bara att det är möjligt växla svenska kronor. Jag växlar inte till dollar/euro eller svenska kronor i indien normalt men hade 2200kr på mig och passade på växla. På arlanda växlar jag kronor till RS men som "nödpengar". Nu senast växlade jag till 50000RS (även om det bara är tillåtet med 25000 eller nåt att ta in). Först efter halva tiden gått i indien brukar jag bränna av lite av det men det är ajabaja att röra före. Pengar började egentligen sina redan i Vijayawada men fick ut där 20.000 och sen i Madurai när ATM krånglade blev tvungen att norpa lite av nödpengarna.

 

__________________