Visum till Indien

För att över huvud taget få komma in i Indien krävs det att du har ett giltigt pass och ett visum. Detta gäller såväl dig som ska ut på luff som dig som ska till Goa på charter i två veckor. Här nedan får du lite tips på om hur du ska gå till väga.

Indiska ambassaden har lagt ut visumhanteringen för längre (Sexmånaders) turistvisum på partnern Cox & Kings Global Services. Håll därför ordentlig koll på deras hemsida för att se om några förändringar har skett. Kolla även informationen i vårt forum, länkar till de senaste foruminläggen finns också längre ner på den här sidan. I forumet skriver flera personer som själva nyligen skaffat visum och vi rapporerar allt om visum i våra nyheter här. 

Visum till Indien

Observera att denna guide är under förnyelse. Nedan publicerar vi enbart kort information om hur man ansöker om visum för närvarande! Obs! Reglerna kan ändras med kort varsel så läs på de berärda myndigheternas sida om något har ändrats!

Elektroniskt Visum eller E-Visa till Indien

För de allra flesta turister till Indien fungerar det bra med ett elektroniskt visum eller så kallat e-visa. Ett e-visa skaffar man själv helt online och det går oftast på en eller ett par dagar att få. Tänk på att det är lite krångligt att fylla i ansökan och fixa med rätt format på bilder etc så det är ändå en god idé att vara ute i god tid. 

NYHET! Idag finns flera typer av e-visum i flera prisklasser, från 30 dagar och upp till 5 år! 

Adressen för att söka e-visum är ENBART den som följer. Det finns flera andra sidor som fungerar men som går via mellanhänder som tar en extra avgift, helt utan anledning.

https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

De olika typerna av e-visa är som följer:

30 dagars E-visum till Indien

Väljer du ett e-visum med trettio (30) dagars giltighet är normalpriset $25 USD. Detta pris gäller under nästan hela året men om du väljer att resa under lågsäsong, mellan april och juni, sjunker kostnaden till $10 USD. När du söker e-visum har du två olika datum att tänka på, dels kan du söka om visumet MAX 30 dagar före avresa och dels kan du max stanna 30 dagar efter inresa i landet. Det är därför viktigt att inte ansöka om ditt visum för tidigt. Ansöker du 1 jan måste du resa in inom 30 dagar. Bäst är det att söka maz två veckor och minst fyra dagar innan avresan.

1-års E-visum till Indien

Vill du resa lite längre tid än 30 dagar finns två andra alternativ, det första är e-visum med giltighet på ett år. Med detta visum kan du resa in och ut ur landet så många gånger du önskar under ett år men stanna max 90 dagar i taget. Här gäller inte samma begränsing om att man måste resa in i landet inom 30 dagar efter ansökan som med det kortate visumet. Kostnaden för ett år är $40 USD

5-års E-visum till Indien

För dig som vet med dig att du vill resa till Indien ofta kan $80 USD vara väl investerade pengar. Då får du nämligen besöka Indien hur många gånger du vill under hela fem år! Begränsingen är att du max kan stanna 90 dagar i taget innan du måste lämna landet, om än bara för att återvända nästa dag.

Turistvisum med giltighet på upp till tolv månader med flera inresor i Indien

Vill man resa under fler än 90 dagar (utan att lämna landet) krävs ett normalt visum inklistrat i passet och för det gäller det att man besöker Cox & Kings kontor i stockholm eller skickar sitt pass med post. Själva ansökan, som ska skrivas ut, görs också online. All information finns att få på deras hemsida som anges nedan.

När du ansöker om ditt visum måste du ange hur många inresor du vill göra i landet, en, två eller multipla. Tänk därför först över om du vill besöka något av de omgivande länderna och hur många gånger du därför kommer resa in i landet under den sex månader långa giltigheten.

Priset för ett normalt turistvisum är idag (November 2018) mellan 1259 SEK och 1439 SEK beroende på om du ansöker via post eller kontor samt om du vill ha avisering via SMS. Besöker du kontoret finns där också flera extratjänster mot extra betalning så som fotografering samt hjälp med ansökan. Den normala visumkostnaden fördelas enligt följande:

  • Visakostnad 1125 SEK
  • Administrativa kostnader 134 SEK (ej valbart)
  • SMS-avisering 30 SEK
  • Postförsändelse av ditt pass i retur 150 SEK

Hemsida och mer information om övriga visum samt tilläggstjänster:

Cox & Kings Visumservice Startsida

Avgifter för olika visum till Indien

Extratjänster som erbjuds av Cox & Kings

Obs! Det finns ett flertal andra företag som ordnar visum till Indien (Alla Visum, till exempel) för kraftigt överdrivna kostnader och längre handläggningstider. Dessa företag måste säkerligen gå genom Cox & Kings Global Services även dem varpå du bara får betala en extra avgift till ännu en mellanhand. Dessa företag erbjuder inget annat än vad ambassadens enda officiella partner, Cox & Kings, kan erbjuda.

Billigaste flygen till Indien

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Indien och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad!