Indian Trains App

Fakta om appen
Plattform: 
iOS
Kategori: 
Transport
Plus: 
Kontroll över var tåget är
Plus: 
Mer uppdaterad än tavlorna på stationerna
Plus: 
Enkel att använda
Minus: 
Många mindre buggar
Minus: 
Går ej att boka biljetter
Minus: 
Synkar inte med GPS:en
Pris: 
15 kronor
Betyg: 
8 av 10

Indian Train App är ett måste i din iPhone eller iPad när du skall resa med tåg i Indien. Med Indian Train App håller du dig uppdaterad om vad som händer på spåren, platstillgång, din PNR-status, för alla tåg i Indien.

 
Innan du köper biljetter kan du ta reda på vilka tåg som går på den streckan du skall åka. Sedan kan du direkt i appen se hur många platser som finns kvar.
 
När du har köpt biljett kan du enkelt kontrollera statusen genom att skriva in PNR-nummret. Har du köpt biljett ut väntelistan eller biljetter utan vagn och platsnummer kan du se vilka platser som är dina.
 
Tåg i Indien passar sällan tiden och det är mindre frustrerande om man vet hur tåget ligger till. Du kan enkelt växla mellan tidtabellen och den beräknade tiden. De beräknade tiderna ändras hela tiden. Om du till exempel blir stående på en station för länge ser du hur tiderna ändras för alla de kommande stationerna. Appen uppdateras oftare och är oftast mer korrekt än stationens egna skyltning. Du kan även se hur bra tågen har varit på att hålla tiderna de senaste dagarna så att du kan få ett hum om hur pålitlig tidtabellen brukar vara.
 
Du kan även söka på station och se vilka tåg som avgår från en speciell station. 
 
När du söker på stationer är appen onödigt kinkig. Skall du till exempel till Mathura så finns det två stationer att välja på, Mathura Junction [MTJ] och Mathura Cantt. [MRT]. Skriver du fel så säger den att det inte går några tåg till Mathura. App007 borde lära sig av erail.in och även inkludera närliggande stationer i sökningar.
 
Synd att personalen på tågen saknar detta praktiska och användbara verktyg.
 
Tyvärr kan du inte köpa biljetter med appen. För att köpa tågbiljetter måste du gå till cleartrip.com/trains vilket fungerar bra men en integration med appen hade varit önskvärd. 
 
Bokmärken
Du kan skapa uppsättningar av bokmärken för att snabbare hitta de stationer och tåg du ofta använder dig av.
 
Buggar
Appen innehåller flera fåniga buggar. Du måste alltid markera det första fältet för att skriva. Är du i ett fält där det bara går att skriva in siffror visas tangentbordet för text och du måste själv välja det numeriska tangentbordet. Tillverkaren App007 har lovat att fixa dessa saker i kommande versioner.
 
Programmet finns även i en mycket begränsad gratis-version för de som inte har råd med 15 kronor för detta nödvändiga tåg-rese-verktyg.
Skärmbilder: