Gör ditt julbord lite mer indiskt!

Saknar ditt svenska julbord en indisk touch?
Det svenska julbordet med alla dess geografiska variationer på vara nästan perfekt vid det här laget, men efter alla julbord med kompisar och jobbet innan själva julafton vore det kanske skoj att krydda till det lite?

Masala Chai - Indiens alkoholfria svar på glöggen

Ett givet alternativ till glögen är det indiska teet, Masala Chai. Chai är ett sött lite kryddigt te som nästan påminner lite om en pepparkaka fått barn med ett mjölkigt te. Receptet på vårt masala chai finns här

Tandoorijulskinka

Har du varit i Indien och förälskat dig i tandoori-kycklingen? Vad händer om man griljerar sin skinka indiskt istället för med senap? Följ vårt recept för tandoorikyckling men byt ut kycklingen mot en liten julskinka

Malai Kofta - En mild aromatisk rätt utan yllesmak  

Ett annat litet oväntat vegetariskt inslag på julbordet är Malai Kofta. Milda potatisbullar fyllda med nötter och torkad frukt och dränkta i en krämig mild sås med smak av kardemumma. Så juligt att det borde finnas på alla julbord. Vill du ha Malai Kofta på ditt julbord hittar du receptet här!

Julsamosas

Snabba små samosas med färdig deg är små friterade knyten fyllda med kött eller vad du önskar. Följ vårt recept till punkt och pricka eller ta inspiration och fyll dem med något juligt, varför inte rödkål eller ris ala Malta? Vill du göra degen själv och få inspiration till andra fyllningar? Följ vårt fulla recept till indiska samosas med kryddig potatisfyllning.

Chicken Hariyali! Konsten att äta grönt utan att välja bort kött. 

Mint och mintsås är en given klassiker på många internationelle julbord. Ta inspirationen och tillaga Chicken Hariyali. Indisk kyckling i en grön mint- och koriandersås. Receptet hittar du så klart här!

Fler recept och allt om indiska kryddor

Vill du ha fler indiska recept? Besök då vår receptsamling här! För att veta mer om Indiska kryddor berättar vi allt om dem här! 

Hur ser ditt julbord ut? Vilka måsten har du och hur skulle du vilja bjuda in de indiska smakerna?

Berätta nedanför i kommentarsboxen!

Fotografi av Svenskt julbord av Anders Jonsson och publicerad under GNU Free Documentation License