Först avsäga sig medborgarskap....

14/04/2014 är  historiskt ögonblick! Jag ska avsäga mig mitt indiska medborgarskap.

Jag är adopterad ifrån Indien och fick per automatik medborgarskap i landet vid födseln. Att det ska vara så dyrt att bli av med något som man fått gratis? Själva makuleringen i sig trodde jag inte skulle vara så kompliverat men tji fick jag.

Stolpade in på ambassaden med det jag trodde var rätt blankett, mitt bebis pass och nuvarande pass, och svartvita fotokopior av mig själv. Möter en brysk dam  i luckan som (o)tydligt redogör för mig att jag gjort allt fel! Fel blankett, fel att jag inte hade ett kvitto på att jag betalat in ca 1200kr på ett bg.nr i förväg, fel att jag inte hade färgfoton och till slut fel att jag inte tagit kopior på mina pass.

Min första tanke var att svärande åka hem för att fixa alla dessa saker, men så uppenbarar sig ett nordea-kontor och allt vänder.

Jag bestämmer mig för att betala in pengarna och skriva ut ett kvitto på överföringen. Fråga jättesnällt om nordea-damen kan kopiera mina pass. Vilket hon faktiskt kan tänka sig att göra! välförsedd med kopior och kvitto går jakten på en fotoautomat.

Lyckas hitta en på t-centalen. Flåsande joggar jag upp på ambassaden för andra gången inom samma timme. (endast öppet 9-12 och klockan var redan halv tolv) 

Den här gången var damen något mer intresserad av att hjälpa till även om det var högst motvilligt. Hon granskar paprerna som om jag vore en terrorist...

Fick lämna ifrån mig mina papper och blankett. Två av fyra foton tog hon... utifall de kan behövas mummlar hon när jag försöker protestera.

med en känsla av att allt inte blev ifyllt och korrekt lämnar jag ambassaden med ett kvitto i handen. (hoppas att jag får tillbaka mitt bebis-pass)

Imorgon är en ny dag och dags för visum ansökan tillsammans medd Bästis.

Hoppas vi har bättre tur i morgon!

RiaPanir tis, 2014-06-10 12:53

Nyfiken undrar varför du vill annulera ditt medborgarskap? Det måste ju vara bra att ha. Du slipper alla dyra visum om du vill åka dit. Gör inget förhastat! RiaPanir som äääälskar Indien.

Goanen tors, 2014-06-12 10:43

Som svar på av RiaPanir

[quote=RiaPanir]Nyfiken undrar varför du vill annulera ditt medborgarskap? Det måste ju vara bra att ha. Du slipper alla dyra visum om du vill åka dit. Gör inget förhastat! RiaPanir som äääälskar Indien.[/quote] Indien tillåter inte dubbla medborgarskap och du kan bli både bötfälld och utvisad om du ertappas med dubbla medborgarskap.