Jaipur International Kite Festival

By Vikiçizer - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34667686

Nu är det dags för Jaipurs internationella drakflygarfestival igen! Befinner du dig någonstans i närheten av Jaipur under dessa dagar är det väl värt att besöka.

Vad är Jaipur International Kite Festival?

Under festivalen Makar Sankrant eller Makar Sakranti (läs mer om högtiden här) är det inte bara sötsaker som gäller utan det firas traditionellt också med drakflygning. Jaipur har tagit det här med drakar steget längre och har skapat den internationella drakfestivalen. 

Festivalen pågår under tre dagar med start den 14 januari och slut den 16 januari. Själva drakflygningen är uppdelad i två delar, den ena delen kallas för drak-kriget och den andra delen är uppvisningsflygning.

Kite War eller Drak-kriget

Dem kanske mest intressanta delen för många är det så kallade drak-kriget. Ett drak-krig går kortfattat ut på att din drake ska göra allt för att få de andra drakarna att falla till marken genom att linan och draken kommer i en vinkel så att den skär av motståndarens lina. För att göra detta flygs drakarna med speciella vassa linor. Ute på landsbygden kan dessa linor och drak-krig vara helt oreglerat med många dödsfall varje år. Här, i Jaipurs Internationella Drakfestival, pågår kriget mellan drakarna så säkert så möjligt.

Uppvisningsflygning

I momentet för uppvisningsflygning är det de spektakulära drakarnas tur att stå i rampluset. Ju större och häftigare drake desto bättre.

Datum: 
14 januari, 2019 - 06:00 - 16 januari, 2019 - 20:00
Stad: 
Jaipur
Plats: 
Invigning vid Jaipur Polo Ground
Övrig information: 

Boende i Jaipur

Tänk på att det kommer många besökare till Jaipur under dessa dagar varpå vi rekommenderar starkt att boka sitt boende innan ankomst!  Hotels.com och Tripadvisor.se har flera erbjudanden på hotell i Jaipur.

Resa till Jaipur

Jaipur är väl anslutet till resten av landet via järnväg, buss och flyg. För mer information om tågbokning, se här! Du hittar mer information om Jaipur i vår resguide här!

 

Läs mer!

Mer information om festivalen kan du få på Rajasthan Tourisms hemsida!

Bild på drakar mot himmel av Vikiçizer - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34667686

Hitta flygresan till Jaipur

Hitta billiga flygerbjudanden direkt till Jaipur och jämför priser genom vårt formulär här på Indien.nu. Nedan kan du jämföra priser mellan hundratals olika försäljare och flygbolag utan extra kostnad! Välj en avreseort i Sverige för utrikesflyg eller en ort i Indien för inrikesflyg

 

 

Facebook Comments Box