aka med WAITLISTEDBILJETT? AKUT hjalp sokes!

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
thilda.
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-04-30

Hej allihopa!
Sitter i Mumbai med en waitlistedbiljett som jag kopt via cleartrip for imorgon. Hur vet jag om det ar sa att jag faktiskt far biljetten? Har kollat min 'status' och den ar fortfarande pa waitlisded och det star: Charting status: Chart not prepared. Innebar detta att jag fortfarande har en chans eller ar det kort..? Aker iomorgonbitti och skulle sa garna fa veta innan jag gar och lagger mig. Nan som vet natt om detta bokningssystem? Finns det nagonstans pa station nagon speciell man kan fraga om detta?
Foresten, Mumbai Cst (CSTM) ar det victoria station? Dom pastar det pa hotellet men det kanns mer som att det kan sta for Mumbai Central terminus.. eller?
Tack for alla snabba svar! Taget gar om 10 timmar.. :roll:

Ann-sofie
Ann-sofies bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-09-30

Det är rätt att det är till Victoria stationen du ska, namnet nu på samma station är Chhatrapati Shivaji Terminus.
Brukar finnas någon som kan hjälpa till på plats men du borde kolla din PNR just innan då åker till stationen för att se om det har hänt nått?
Brukar ju lösa sig men det beror ju lite på vad för klass du bokat och vad du har för WL nummer??

thilda.
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-04-30

Tack sa mycket Ann-Sofie! Chhatrapati Shivaji Terminus.. Forstar forkortningen lite battre nu! :wink: Vi har vart pa stationen tidigare och den ar ju sa himla stor.. vart ska vi borja leta efter denna person/stalle som kan hjalpa oss?
Vi har WL nr 1 och 2 pa First AC 1a. Det var kortast ko pa den listan... Kanske var det dumt da jag gissar det finns farre platser i de 'finare' klasserna..?
Jag har last har pa sidan att man oftast iaf kommer pa taget men kanske hamnar i em annan klass, stammer detta? Det ar det som ar det viktigaste for oss, att faktiskt komma fram alltsa. Bekvamligheten spelar igentligen ingen som helst roll..
Tack igen Ann-Sofie!

Ann-sofie
Ann-sofies bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-09-30

Man kan ju aldrig veta om biljetten blir konfirmerad eller inte men jag tycker du kollar din PNR status någon timme innan du tar dig till stationen och håller tummarna.
Det kommer säker finnas någon som hjälper dig där.
Har det rör sig något för er eller har du haft samma nummer länge?

Lycka till!

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Hur gick det? Kom du med tåget?
Många tåg har bara en halv vagn med First AC-klass varför det kan vara svårt att komma med även med så bra placering som WL1-WL2. Måste du handla ur väntelistan brukar det vara enklast att komma med i SLEEPER-klass då de flesta tåg nästan bara består av SLEEPER-klass vagnar. Åker du med DuRonto- eller Rajdhani-tåg är det enklast att komma med i 3A-klass.

Är du på Mumbai Chhatrapati Shivaji Terminus [CSTM] (kallas för "Victoria Station" eller "VT" av taxi-wallas) kan du även köpa biljetter ur utlänningskvoten och får då (nästan) alltid plats även på fulla tåg fram till att placeringslistan är helt klar (Chart prepared).

Besök lucka 52 en trappa upp vid reservationscentrumet på Mumbai Chhatrapati Shivaji Terminus [CSTM]:

FOTO: Mats Larsson

thilda.
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-04-30

Hej! Och tusen tack for hallna tummar och hjalp att forsta systemet. Ganska krangligt det dar..! Tag resan gick jattebra, kopte en generalticket pa stationen och satt i den trevligaste av tagvagnar! Sicka manniskor och vilket land Indien har/ar! Diverske missforstand ledde till manga aventyr men vi fick dusintals vanner pa vagen och det var latt en av det trevligaste tagresorna i mitt liv! :)
Tack igen!
/Thilda