AKUT, BLIVIT AV MED PASS, VISUM?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
LindaAlexis
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2018-03-07

Hej!

 

Jag undrar om man kan ansöka om elektroniskt visum med provisoriskt pass? Någon som har erfarenhet av detta?

 

Det är nämligen så att mitt pass har blivit stulet, jag åker om mindre än 2 veckor till Indien och har ännu inget visum.

 

Jag har pratat med Indiska ambassaden som säger att det går bra att resa till Indien med provisoriskt pass (det rosa passet som är giltigt 7 månader) 

 

På Indianvisaonline står det att det krävs att passet är giltigt minst 6 månader från inresa och har minst 2 lediga blad vilket passet har men när jag pratade med kundtjänsten sa kvinnan där att det INTE går att få E-visum via dem på provisoriskt pass. Misstänker dock att hon kan ha missförstått mig och trott att jag menade provisoriskt pass som Akut pass som man kan få i utlandet för att få resa hem.

 

Är det någon som vet något ställe som jag kan få visum genom (helst online) där provisoriskt pass går bra vid ansökan? Där tiden att få visumet är typ max 5 arbetsdagar?

 

Hemskt tacksam för svar!

LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Nu vet jag inte i vilken del av landet du bor, men under två veckor GÅR att fixa nytt på. Jag bokade in mig för pass på poliskontoret i Nacka Strand, öster om Stockholm, när jag skaffade nytt. De har en automat som tar fingeravtryck, bild å hela faderullan och fixade ett nytt pass på mindre än en vecka. Sedan skulle du förstås vara tvungen att fixa ett nytt e-visum eftersom det är ett nytt passnummer i det nya passet, men det går ju på mindre än ett dygn.

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Du kan inte ansöka om e-visum med provisoriskt pass. 

Jag ansökte om nytt pass i december 2017. Jag gjorde på Bergsgatan i Stockholm på torsdagen och det fanns färdigt att hämta redan på måndagen så varför vill du ha provisoriskt pass när det går så snabbt att fixa ett vanligt pass. 

E-visum kan du bara ansöka på ett ställe och det brukar ta 12-30 timmar: indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

LindaAlexis
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2018-03-07

Tack för svaren. Har ringt till ställen som har E-visum och mycket riktigt så går det inte att göra på provisoriskt pass. 

 

Pratade med polisen om pass och dem säger att det tar 4-5 arbetsdagar men det kan gå snabbare eller ta längre tid, men det generella är 4-5 arbetsdagar och det är samma på alla stationer. 

 

Och på indianvisaonline står det att man måste ansöka om Visum minst 4 dagar innan man åker. Om det tar 4-5 arbetsdagar för polisen att fixa passet så kommer jag alltså inte hinna ansöka om Visum 4 dagar innan jag åker. Jag åker om 9 dagar.. Kan man ansöka mindre än 4 dagar innan?

 

Tror ni att det går att boka tid för pass imorgon (är inte i Sverige nu så kan inte göra det idag), ansöka om Visum så fort jag får mitt pass Onsdag/Torsdag/Fredag nästa vecka och sen hinna få Visumet innan jag åker till Indien på Lördag (17e) nästa vecka?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Boka tid för pass kan du göra omgående. Du behöver inte vara i Sverige för att boka tid för nytt pass. Det gör du på polisens passbokningssida.

Det tar 12–30 timmar att få e-visum.

Du skriver ställen i plural för e-visum. Det finns bara ETT ställe att ansöka om e-visum hos. https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism