Jag tar mina restaurangbesök på allvar. Ska äta indiskt ikväll och vet med mig att jag jämt har grov beslutsångest, så jag tittar alltid på menyn i förväg. Ska jag ta aloo gobi eller vegetable karahi?
Bakgrundsfakta: jag gillar när det är såsigt, krämigt, vänligt att doppa naan i med liten touch av nöt i. (Man skulle ju kunna tänka sig att jag borde ta veg. korma då, men grejen är att jag håller på att arbeta mig igenom menyn på Indian Kitchen i Uppsala och den har jag redan smakat, så den tar jag inte igen förrän jag arbetat mig igenom alla rätter)
vegetable karahi
__________________
PLanerar vintern 2020.
Beställ båda. I Indien beställer man alltid många rätter och delar på. Du behöver komplettera med dal, chapati och raita också.
__________________
… Är i Singapura.
Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism
Räkna inte heller med att det är samma rätt du får på olika restauranger, och absolut inte samma rätt på en indisk restaurang i Sverige som en restaurang i Indien. Aloo Gobi betyder ju till exempel bara att det är potatis och blomkål. Det finns tiotusentals sätt att tillaga dessa två råvaror. Billiga restauranger slänger på mer sås, dåliga kockar häller i mer grädde och fett medan en lite dyrare restaurang använder mer grönsaker. Grönsakerna är dyrare än såsen, i alla fall här i Indien.
Hur som helst, nu har du ju redan varit där. Så hur var din mat?
__________________
Med vänliga hälsningar
Henric Carlsson
indien.nu