Ammas ashram i Aritmapuri, Kerala

10 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Gäst

Hej!

Jag och min sambo åker till Indien (Mumbai) nu på söndag 3/8 för en
5 månader lång resa och börjar bli lagom sugna och skakis nu. Men det jag undrade över var om någon har någon erfarenhet av ett ashram i Kerala som styrs av en kvinna som kallas Amma, den heliga modern eller den kramande modern? Vi har blivit inbjudna till hennes organisation för att jobba med ett volontär-projekt (bygga hus) men har fått lite indikationer på att detta skulle vara en ganska sekteristisk organisation. Om det är någon som har någon personlig erfarenhet som kan lugna eller avråda oss vore det intressant!

För övrigt har vi tänkt att hänga i södra Indien aug, sept, okt och sedan dra oss uppåt rajasthan de sista två månaderna, vad tror ni om det?

/Johanna

Fabian S
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2002-07-02

Vet inget, men har hört talas om den tidigare (vilket kan vara ett första tecken på att det inte är hokuspokus, men inte behöver vara). Skulle dock vara väldigt intressant att höra en berättelse därifrån om ni bestämmer er för att åka dit.

Gustav
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

Jag har för mig att jag har läst något om "den kramande modern" i Lonely Planets. Tyvärr har jag inte boken här så jag kan inte kolla upp det, men det finns säkert någon annan här på forumet som har tillgång till boken?

//Gustav

Fabian S
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2002-07-02

Jag scannade in sidan från LP, men tyvärr så kan man inte bifoga bilder i detta forum så jag har skapat en tråd i forumet "Reseberättelser & indienbilder" med namnet "kramande ammu". Kolla där!

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

I denna länken står lite om Amma:
http://www.indien.nu/forum.indien.nu/viewtopic.php?t=257

Gäst

Känner några som har varit där, rätt ok men mycket folk. Speciellt när hon är där.

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Jag mötte en svensk doktor och en sjuksköterska som arbetade voluntärt på Ammas sjukhus, de bodde tiden emellan på ashramet i Kerala. Enligt dem så var det ett seriöst ställe. Jag kan ju dock säga att de var rå-hippies, det måste man nog stå ut med på alla ashrams och ställen där voluntärer flockas.

mvh/
p

Gäst

Ok, tack for hjalpsamma svar! Sitter i Goa nu och ar pa vag ner till Kerala...Kan skriva en snutt om hur det verkar nar vi kommit fram om nagon ar intresserad.
/Johanna

Toppen
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2002-12-23

Var i Goa sitter Du?.... Jag blir ju så himla avundsjuk.. :wink:..ja, man får väl hoppas att..få se nu...att 4½ månader går relativt fort...

/malin

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Ja skriv gärna och framförallt besvara frågor om ämnet! Det känns som om många som "hänger" här, har relativt liten erfarenhet av ashrams o dylikt (iaf jag). Det vore bra med nån som kan besvara dessa frågor från undrande!