att ta mig upp i himalaya

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mandella
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-11-08

hej.

jag kommer landa i dlehi 04.00 enligt min biljett, den 15 januari. från flygplatsen vill jag så snabbt och riskfritt som möjligt ta mig till Anand Puri Ashram, p.o. Chilianaula District Almora UP PIN 263647 INDIA, ett ashram uppe i himalaya, vad jag förstått i närheten av Dharamkort (http://www.babajiayurveda.info/). De rekommenderade att de skulle boka en taxi till mig. En resa som skulle ta ca 8 timmar. Men jag har rest mycket ensam förr som tjej i 20-årsåldern, och erfarit en hel del obehalgigheter. Jag skulle nog helst åka tåg.
Vet någon hur jag kollar upp tåg och bokar och tar mig till tågstationen eller om det överhucvudtaget går tåg från flygplatsen upp i himalaya?? Är buss ett bättre alternativ? Hur får jag tag på det?

Hjälp!

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

हिमालय
Det går flera olika järnvägslinjer upp i Himalaya och andra slutar på olika ställen vid Himalayas kant.
_

De har nog helt rätt att taxi är det snabbaste och enklaste sättet att ta sig dit.
Troligtvis kommer taxin att köra denna väg: Delhi -> Moradabad -> Pantnagar -> Kathgodam -> Bhowali -> Almora.
Om du åker taxi direkt från flygplatsen klockan sex på morgonen är du framme redan på eftermiddagen.

Har du aldrig varit i Indien förut bör du stanna i Delhi ett par dagar för att vänja dig vid människorna, klimatet, maten och kulturen.
_

Jag är inte helt säker på exakt var du skall men är det till Almora i delstaten Uttranchal du skall så går tåget 5035 Uttranchal Samprk Express från Delhi Junction [DLI] till Kathgodam [KGM] varje eftermiddag klockan fyra och kommer fram strax före klockan elva mitt i natten. Från Kathgodam tar du taxi (eller mycket långsam lokal-buss) den sista korta biten.

Det finns just nu 1265 platser kvar på det tåget den 15:e januari så du bör inte ha problem att få tag på biljett men vill du ha plats i den enda uppvärmda vagnen i CC-klass finns det bara 6 platser kvar. Det är kallt i Himalaya i januari så boka omgående!
Biljetten kostar 84 rupier i 2S-klass och 297 rupier i CC-klass.
Köp biljett på irctc.co.in

Har du en mer exakt adress eller kan peka på kartan så kan jag enkelt kolla om det finns någon närmare station. Det är möjligt att t.ex. Ramnagar [RMR] eller Kotdwara [KTW] kan ligga närmare.
_

Delhi
Det håller på att byggas en järnväg till Indira Gandhi International Airport men den är inte klar än.

Ex Service Men Airlink Transport Service kör bussar från flygplatsen till Kashmiri Gate i Delhi. Bussen åker när den är full varför det ibland kan ta över en timme innan den åker. Biljett kostar 50 rupier. Från Kashmiri Gate kan du ta tunnelbana vidare dit du skall.

Taxi från flygplatsen till Delhi kostar cirka 250 rupier. Köp taxi-biljett i PRE-PAID-TAXI-luckan.
_

Hur länge skall du stanna på Bhole Baba Ayurvedic Hospital & Research Centre?
Hur kommer det sig att du valt just det stället?
*nyfiken*