backwaters Kerala (husbåt)

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
_OJ_
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-07-17

Hej alla inden vänner!
Ja nu närmar det sig avresa till indien. Det mesta är bokat och klart. Det vi inte bokat och det gör man nog inte förrän man är där är husbåt när vi skall ut i bacwaters. Har ni några bra förslag på var man skall utgå ifrån och om ni har bilder på båten och hur priserna ligger till mellan tumme och pekfinger vore det underbart!!!
Räcker en 24 timmars? Något man skall tänka extra noga på förutom att vara säker på vad som ingår i priset innan avfärden.
Vore mycket tacksam för lite info och ev bilder, för man vill ju att denna upplevelse inte sabbas av att man går på en nit :D
// Ola

Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Jag ska oxå dit i vinter och vill ha tips om backwater :D Får du veta nåt bra så tipsa mig gärna! Ha en fantastisk semester.
Miau

Netz
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

Hej.

När vi var i Kerala förra året så gjorde vi en backwatertur. Vi utgick från Allapuzha (allapey) och hade en övernattning på husbåten,
vilket jag tyckte var helt ok och lagom. När man på kvällen låg still med husbåten var vi ute på risfälten och kollade runt i största allmänhet. Det fanns även möjlighet att ta en
mindre kanot och åka in i de allra minsta kanalerna vilket jag starkt rekomenderar. Då kommer ni människorna, som bor längst med kanalerna, nära och vi fick se
dem göra sina vardagssysslor, som att diska, slipa sina knivar, bada sina barn (i kanalen) + att det var väldigt rogivande och intressant att se en helt annat livsstil än den vi lever.
Tror vi betalade honom 200Rs för turen med kanoten.

Tyvärr har jag inget pris på vad vi betalade endast för husbåten. Vi var där under jul och nyår, så vi bokade allt i förväg och hade varit ute på trekking 2 nätter innan backwater-trippen, så vi fick ett pris för allt.
I vårt pris med husbåten ingick rubbet. Mat, dryck, frukt, te mm..Däremot köpte jag färska skaldjur från en liten kanot som kom och sålde till oss, och sen tillagade besättningen maten åt mig till kvällen.
Det är förmodligen inget problem alls att boka på plats. Vad vi dock fick höra så skiljer det sig rätt mkt från husbåt till husbåt ,hur fräscha de är, hur stora (och även vad priset är)

Vi bokade turen med de som vi bodde hos i Varkala, detta året driver de inte något boende där men anordnar turer. Ni kan ju kolla in deras hemsida: http://www.ambc.se

Barnen runt omkring där kommer gärna fram och tigger pennor. Vi tog med oss lite pennor och delade ut och det var en rolig upplevelse att se hur glad man kan bli för en penna :)

Hoppas du blev lite klokare iaf.

MVH

Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Tusen tack för din berättelse Netz, det låter verkligen inbjudande. Jag kommer att fixa båt på plats och lovar att dela med mig om vad jag hittar framöver. Åker till Trivandrum den 9/11, bokade inrikesflyget häromdan via http://www.ixigo.com/, något jag oxå fått tips om här på forumet, och det var hur smidigt som helst. Men backwaterturen kommer jag att göra i januari då min kompis kommer ner. Dessförinnan ska jul och nyår firas i Goa :jul:
Måste säga att jag är glad över att detta forum finns!
Hälsningar Miau