Barnvänligt hotell i Kerala eller Varkala

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
helahl
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-09-14

Hej!

Vi är en familj med barn som är 4 och 7 år som tänker åka till Kerala alt. Varkala i februari/mars, ev. med avstickare till Goa. Är det någon som kan rekommendera några bra hotell (3 stjärnor), gärna med pool?

Tack på förhand!
Heléne

mammaLena
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2008-06-30

Vi har bokat http://www.jeevanresorts.com/gallery.html i en vecka i dec-januari. Eftersom vi inte bott där tidigare kan jag inte säga om det är bra/dåligt, men det bemötande vi fått från personalen vid förfrågningar/deposit har varit mkt bra. Det är inte jättebilligt men vi ville ha pool eftersom strömmarna i havet kan vara starka, och inte bara för barnen.

Jag återkommer i januari med en mer faktabaserad "review" om du vill..

S043602
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-04-12

För 10 månader sedan var vi på några olika ställen i Kerala och det klart bästa tyckte vi var Varkala. Vi bodde på Preet Beach Resort som ligger några minuters gångväg från stranden. Vi hade i och för sig inga småbarn men vi tyckte att det var ett kanonställe. Rent och snyggt, (med Indiska mått mätt) bra restaurang med rättigheter och en jättefin pool. Personalen var också mera på hugget än på många andra ställen, fast det krävs ju som vanligt lite rupier till dom då och då men det hör till. Det finns allt från lite enklare rum till jättesöta hus där priset då var mellan 500-2 800 ruppa. Vi valde deluxe double room för 900 ruppa per natt. Skatt tillkommer med 15 %. Jag kan varmt rekommendera Varkala men se till att ha koll på barnen vid strandpromenaden då det är 25-30 meters fallhöjd ner till stranden med i stort sett obefintliga räcken. Vid strandpromenaden finns gott om restauranger och shopping, men glöm inte att åka ned till Varkala stad. En liten och lättöverskådlig plats där man verkligen känner att man är i Indien. Hoppas ni får en skön semester önskar Håkan.

Linda K
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-08-12

Hej

Vi bodde på Jeevan resorts med våra barn (4 och 6 då) en knapp vecka i början av mars.

Vi hade inte bokat hemifrån utan tittade runt när vi kom till Kovalam. Vi prioriterade hyffsat pris, en ren pool där vår ganska korta 4-åring bottnade i åtminstone en del av poolen, rent rum där vi kunde rymma två extramadrasser, nära till havet - och vi tyckte att vi fick bra valuta för våra pengar på Jeevan. Minns dock inte vad vi betalade, men priserna hade börjat gå ner eftersom säsongen led mot sitt slut.

Det vi var missnöjda med var restaurangen som inte var ganska trist ( rekommenderar istället German bakery för frukost - barnen älskade det!), och så det faktum att när det var strömavbrott slog de nattetid av reservaggregaten. Utan både ac och fläkt blev det olidligt varmt i vårt rum direkt under taket. Vi fick flytta ut barnen och en av oss vuxna på balkongen där vi spände upp myggnätet över vår två extramadrasser. Den av oss som inte rymdes på balkongen stördes av kackerlackor som kom fram när det blev helt mörkt.
Det var inte en jättekul natt...
Men annars var vi ganska nöjda. Barnen älskade poolen och att hyra bodyboards och surfa på vågorna i havet. Och att titta på fiskarna som tog in näten.

Eftersom säsongen led mot sitt slut fanns det inga andra jämnåriga barn i poolen och efter en knapp vecka längtade barnen efter jämnåriga. Så vi bytte till ett brittiskt charterhotellet utanför Kovalam. Där fanns jämnåriga men havet var inte tillräckligt långgrunt för att de skulle kunna bada i havet. Jag minns inte namnet på hotellet, tror att det var en förkortning med tre bokstäver, typ cms.

Om ni ska till Cochin / Ernakulam kan jag rekommendera att bo i Ernakulam (nära shopping och den stora lekplatsen) och göra dagturer till Cochin med färjan. Vill man ha lyx och pool kan jag rekommendera Taj i Ernakulam. Betydligt billigare än systerhotellet på ön. Vi betalade ca 1000 sek / natt för en stor dubbelsäng och en extrabädd. Fantastisk frukost och lunchbuffe! Skönt med pool! Trevlig båttur på kvällen som ingick i priset. För en enstaka natt tyckte vi att det var värt pengarna.

Ha en skön semester!
Vi längtar tillbaka hela familjen.

/Linda