Behöver tips o bollplank!

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
creativitet
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2010-02-24

Jag och min tös flyger ner i slutet av oktober för att tillbringa vintern i Varkala. Vi tänkte komma hem till sverige först kring 15-18 april. Nu har jag lite funderingar kring vår resa till och från Indien. Kanske någon av er här kan vara lite bollplank?

Min första tanke är att flyga Stockholm- Trivandrum t/r. Billigaste är med Etihad airways för runt 12.500:- t/r för oss bägge. (restid ca 18h)
Någon som har erfarenhet av Etihad?
Min andra tanke var att flyga med Quatar. Pris ca: 16.000:- t/r för oss bägge, samt kortast restid. (ca 12,5h)

MEN då är ingen av dessa resor ombokningsbara...då kostar det betydligt mer...*skramlar med sparbössan*

Nu funderar jag ju så klart lite på hur våren kommer att se ut. Vad jag förstår så är det väldigt varmt i Kerala i April så jag kanske får för mig att åka norröver och se mig omkring sista veckorna. Då kan det ju vara lite besvärligt att ha hemresan från Trivandrum. Därför funderar jag lite på att flyga Stockholm/ Delhi t.o.r samt att vi ska ta oss inrikes med flyg eller tåg till Varkala. Då är vi mindre "låst" att ta oss ända ner till Trivandrum för hemresan...*funderar så det knakar*
Blir detta månne krångligt? Dyrt? Eller ska jag välja någon helt annan flygdestination för t o r resan till Sverige?
Jag skulle gärna se lite Indien via Tåg eller buss, dock blir det ju en del packning att släpa på- iallafall på nerresan. Det som ska hem kan ju alltid skickas :-) Dessutom har jag ju en 8-åring med mig....:-)

Det finns säkert en del här på forum som anser att det är "bara" att boka en ny hemresa från någon annan destination och skippa hemresebiljetten- men det är det INTE med vår budget. Enklast vore att helt enkelt få boka hemresan på plats men det går ju inte pga. visum och bokningsbekräftelse vid inresan...
Såååå kära ni....har ni några kloka tips och ideer?... :jul:

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Quatar Airways är ett mycket bra flygbolag och Etihad har något sämre rykte. Du får nog vad du betalar för.

Billigast flyger du tur och retur till Mumbai eller Delhi. Jag har vid flera tillfällen betalat omkring 4000 kronor tur och tur med Turkish Airlines till Mumbai eller Delhi. Prisskillnaden mot att flyga till Thiruvananthapuram är många tusenlappar. Att flyga inrikes kostar cirka 400-800 kronor / resa. Spar pengar och flyg till Delhi eller Mumbai istället.

I Indien är service-nivån hög. Det finns tillgång till bärare nästan överallt så lite större bagage brukar inte vara ett problem.

Billiga flygbiljetter är aldrig möjliga att boka om.
_

I Kerala blir det aldrig speciellt varmt.
I norra Indien blir det ordentligt varmt i april – juni.
_

Jag flyger till Mumbai om några veckor och ska bland annat till Thiruvananthapuram och Kochi i Kerala.

creativitet
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2010-02-24

Jag har kollat lite och försökt pussla ihop olika rutter. Men kom fram till att det får bli den enklaste och bekvämaste resan - det får bli med Quatar eftersom resan är tidsmässigt kort och bara ett byte. Får väl ta mig några svängar uppåt norrare delar ändå under min vistelse :-)

Goanen
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

creativitet skrev:
Någon som har erfarenhet av Etihad?

Jag har flugit en del med Etihad och det är toppklass.

http://www.worldtravelawards.com/winners