Bhindi Keema

1 post / 0 nya
Indiska Kryddor
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-11-26

Bhindi Keema

Ingredienser:
1 kg köttfärs
1/2 kg okra skurna i lagom stora bitar
1 lök
1/2 tsk ingefärapuré 
1/2 tsk vitlökspuré
2 msk tomatpuré 
1 kopp olja
salt efter smak
1/2 tsk gurkmeja 
1 tsk röd chillipulver
1/2 tsk korrianderpulver
1/2 tsk garam masala
 

Tillagning:
Värm olja, tillsätt lök, ingefära och vitlök. Rör om tills löken blir guldbrun. Tillsätt tomatpuré och kryddorna samt lite vatten, rör om hela tiden. Du får gärna tillsätta lite vatten då och då om det börjar fastna i botten. När Oljan börjar släppa lägger du i köttfärsen. Sänk värmen och låt den koka. När köttet är färdiglagad blanda i okran. Låt allt koka under svag värme tills okran blivit mjuk. Färdig att servera till naan, chappatti eller ris.