Boende, 1 månad

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
jonjad
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2006-10-09

I sommar hade jag och familjen tänkt oss en månad i Indien. Har rest endel i sydostasien förrut, men aldrig Indien. Med två små barn (2 och 4 år) skulle vi vilja bli lite mer stationära och hitta en lägenhet/hus att bo i och göra utflykter ifrån. Nå'n som har tips om bra ställen, boenden, kontakter?

chrissi
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2005-10-16

Det låter som en lysande idé :)
Men var i Indien vill ni bo?
I stad, på landet, i bergen, vid havet..

jonjad
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2006-10-09

Prioriteten är ett schysst ställe där ungarna kan ha det bra. Gärna nära vatten och natur för allt "spring i benen". Ute på landet är väl att ta i. Barnen gör att vi vill ha vissa bekvämligheter inom räckhåll, så som en ok affär, apotek o dyl.
Goa har man ju hört endel både bra och mindre bra om. Fördelen kan ju vara att turismen gör det mer lättillgängligt och att servicen är bra. Jag antar dock att den även medför att en del av charmen med Indien går förlorad. Sen är ju tillgängligheten också en faktor. Att sitta och skumpa på buss i 8 timmar med de 2 "vildarna" är inte aktuellt.
När allt kommer omkring finns en hel del önskemål, men inget är egentligen skrivet i sten. Jag har som sagt rest endel och känner att det nu är dags att visa barnen (och sambon) världen! Anledningen till att bla Indien är aktuellt är att jag gillar den delen av Asien, men har inte varit i Indien, och så är ju prisbilden rätt tilltalande.

chrissi
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2005-10-16

Ja, det låter som om ni vill vara utmed kusten. Men ni ska åka till sommaren? ..sommaren i Indien är ju monsun säsongen och inte högsäsong när det gäller strandliv. Har för mig att det fanns nån tråd om Goa under monsunen som du kan titta efter. Jag har varit i Goa just innan monsunen startade och det var väl i början av juni tror jag. Det fanns inte många strandserveringar kvar och det var fruktansvärt hett.

Varför inte ta semester när det är vinter i Sweden och underbart i Indien?

jonjad
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2006-10-09

Ja, det där med sommar styrs av yrket. Man får ju ett långt sommarlov som lärare,men tyvärr är det svårt att ta ledigt när man vill. Det blir med andra ord alltid när allt är som dyrast (och det är monsun i Indien). Finns det bättre och sämre delar av landet, vädermässigt? Superhett är ju inte direkt attraktivt.

chrissi
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2005-10-16

Nä superhett är väl ingen höjdare. Indien är ju en hel kontinent med alla klimatzoner så det klart vädret skiljer.

Kanske ni ska upp till Sikkim, Uttaranchal eller Himachal Pradesh på högre höjder? Jag vet inte alls hur det är där under sommaren men det kanske någon annan vet?

Eklund
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2006-08-06

Jag var ju i Himachal Pradesh nu i slutet av aug, och tror väl mer eller mindre att hela sommaren är fin på de högre höjderna.
Svalt och skönt var det, bra natt temp.
Ladakh och kashmir ska ju vara bra då också (var ejdär) och jag kan tänka mig att samma förhållanden råder för sikkim.