Boende Goa i April

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
ie99jro
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-03-09

Hej alla indienfantaster.

Jag och flickvännen har bokat en resa till Goa i mitten av April, vi skulle nu behöva lite hjälp med att hitta boende. Vi har tittat på tre stränder Palolem, Agonda och Mandrem. Vilken av stränderna tycker ni vi skall inrikta oss på, hur är det i April, har många av restaurangerna plockat ihop eller finns det gott om dem kvar isof är det olika på dessa stränder?

Det vi letar efter är en strand med några sköna solstolar för att ligga under parasollet stora delar av dagen och bara ha det bra, sedan vore det trevlig om det fanns en del restauranger att välja mellan för lite god mat. När det kommer till boendet har vi tänkt oss nått lite fräschare med schysst WC och med AC (i april lär det väl behövas), vi kan gärna lägga nån hundralapp extra för detta.

Hoppas ni har några förslag, alla tas emot glädje.

Vi har titta lite på dessa - har ni någon feedback, vet inte om dessa har AC osv.

Mandrem - Lien Guesthouse (vet dock inte om de har AC)
http://lienmandrem.com/

Palolem - Zappia Cove
http://www.zappiacove.com/cottages.html

Palolem - Om Sai Palolem
http://www.omsaipalolem.com/index.html

Agonda - Agonda Beach Huts - Om Sai Beach Huts on Agonda Beach
http://www.agondagoa.com/index.html

ie99jro
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-03-09

Har även sett detta nu - Agonda -Jardim a mar - vad tro ni?
http://www.jardim-a-mar.com/

bobstar
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-01-12

Hejsan
Jag har endast varit i Goa en gång och det va förr en månad sen så jag har inte stenkoll på hur vädret är i april, men jag har vänner som säger att det är riktigt varmt och svettigt där då så AC är kanske inte fel :)
Palolem är en underbar strand som jag absolut vill rekommendera er att besöka. Massor av mysiga schack långsmed stranden, samt en trevlig liten huvudgata med ”affärer” och restauranger. Åk INTE till Calangute/Baga/Candolim i norra Goa då dessa ställen är fulla av ”Brits abroad” (Britiska charterresenärer) och inte särskilt annorlunda än typ Grand Canaria. (I alla fall va det så där då vi va där i Februari)

När det gäller boende så kan jag tipsa om ett ställe i Palolem som heter Dreamcatcher. Är inte säker på om det finns AC där, men stället är jättemysigt med sina små ”bungalows”/hyddor i en fantastisk trädgård full av palmer och andra växter. Vi betalade 1000 INR natten för hydda nummer 23 som ligger bredvid receptionen i den bakerste delen av resorten. Jättemysigt ställe, men försök få en hydda lite längre mer mot stranden då diverse hanar, andra fåglar och hundar (hundar finns ju dock överallt) väckte oss rätt tidligt varje morgon.
Vi bodde också några nätter på Palolem Guesthouse och där betalade vi 1200 INR natten förr ett hyfsat stort rum med AC. Guesthouset är inte lika mysigt som Dreamcatcher, men lugnare om natten och som sagt så vet jag att ni där kan få AC. Vi hade rum i huvudbyggnaden, men våra vänner bodde i byggnaden bredvid och deras rum va bättre än vårat. Helt OK ställe som jag skulle kunde bo på igen.

Några kilometer (3-4km)söder om Palolem finns stranden Patnem som är lite mindre och ännu lugnare än Palolem. Vi bodde aldrig där, men vi besökte stranden några gånger och tyckte verkligen om den. Avståndet mellan Palolem och Patnem är inte stor så det är enkelt att kombinera sin resa med att stanna några dagar på båda stränderna. I Patnem kollade vi på ett trevligt guesthouse som heter Home och som ligger helt nede vid stranden. (I Palolem ligger guesthousen vid vägen och inte vid stranden)

Dreamcatcher: http://dreamcatcher.in/
Palolem Guesthouse: http://palolemguesthouse.com/
Home: http://www.homeispatnem.com/

Tevlig resa!

viajon
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-07-06

Jardim a mar är ett jättehärligt ställe!