Boende i Mussoorie! Tips mottages tacksamt! :)

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
JohannaPlanerar
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-08-16

Hej!

Jag skulle gärna vilja ha lite tips på billigt boende i Mussoorie. vi är 2 tjejer i 25års-åldern som för första gången ska till Indien. Vi flyger till Delhi men känner inte för att stanna kvar där så vi tänkte direkt ta oss till Mussoorie. Vi skulle vilja boka en eller två nätter till att börja med så man har något att komma till efter en massa timmars resande. (6 November)

Så, har ni något bra tips, gärna billigt, vi är inte så kräsna och bo-standarden får vi ta för vad den är. Hur mycket får man räkna med att det kommer kosta per natt?

Sen kan jag passa på att fråga om ni har några tips på var vi kan stanna på vägen mellan Mussoorie och Goa? Vi har 3 veckor på oss och har tänkt ta dagen lite som den kommer. Men det är alltid bra att ha några tips i bakfickan! Taj Mahal har vi bokat in, samt att min resekompis gärna vill till något naturreservat, rida elefant står högt på listan. Finns det något som har öppet i det området i november månad?

Tack på förhand!
Johanna

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

Tänk på att det i november inte är så varmt på dagen och närmar sig noll på natten, så de billigaste ställena som är så dåligt (o-)isolerade att inomhustemperaturen liknar den utomhus kan bli otrevligt kalla. Å andra sidan är det säsong för att pruta på hotellpriserna.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Tänk på att ni kommer dit mitt under Diwali varför det kan vara svårt att hitta boende. Efter den 9:e november blir det enklare.

JohannaPlanerar
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-08-16

Jag är medveten om att det är kallt när vi kommer dit, och nu när ni säger det så vet jag ju att jag har läst att boendena ofta är helt utan värme. Däremot visste jag inte att det var diwali (vad det då är, någon högtid?) under den perioden. Är det svårt att hitta boende även i Delhi under den perioden? Eller är det smartare att stanna där några dagar och fara till M efter den 9e?
Finns det något att se och göra i Mussoorie, eller är det bara något vi fått för oss? Egentligen är vi väl inte ute efter att göra något speciellt, bara andas himalaya-luft och njuta.

Och på tal om kylan, finns det bra möjligheter att köpa varma kläder i mussoorie? Bättre att köpa där än att ta med hemifrån? Känns lite jobbigt att kånka på massa kläder från sverige.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Sök på Diwali här på forumet det finns ganska mycket skrivet tidigare, bl.a. denna post: http://www.indien.nu/forum/viewtopic.php?f=2&t=9246#p44379

Läs om Diwali under högtider: http://www.indien.nu/fakta-tips/hogtider/#diwali

Diwali är en underbar tid att vara i Indien med mycket festligheter, present-paket, ljus, fyrverkerier och översöta sötsaker.
Det går att hitta hotell i Delhi men det brukar vara mycket dyrare under Diwali.
Ja det går naturligtvis att köpa varma kläder både i Delhi och Mussoorie.

Diwali 17 oktober 2009:

FOTO: Mats larsson

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

I Mussoorie lär det finnas en hel del varma, stickade kläder av jakull från Tibet, en poncho lär vara mycket användbar. Ingen egen erfarenhet av detta från platsen, men när de trevliga tibetanerna är på så många andra platser i Indien med klart mindre behov av varma kläder och säljer så borde de också vara i Mussoorie.

Mest åker väl folk till Mussoorie under tiden när det är för varmt nere på låglandet, men det ska finnas en hel del majestätisk natur att se på. Och beskrivningen av samhället påminner mig om Nuwara Eliya på Sri Lanka, som var en mysig plats att besöka.

Veronica
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2010-02-11

Vi var i Mussoorie i November för 10 år sedan och det var verkligen ingen "hit". Vi tog in på det dyraste hotellet vi kunde hitta... men inte ens de hade värme.
Efter 3 dagar (vi hade planerat att stanna 1 vecka) var vi så genomfrusna att vi kastade in handduken och lämnade Mussoorie. Inte heller restauranger eller butiker hade någon värme. Som sagt så var detta 10 år sedan och mycket kan ha hänt... men om det inte har det så rekomenderar jag er att välja annat resmål!

JohannaPlanerar
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-08-16

Hej!
Det lät ju inte särskilt trevligt, (men tack för upplysningen! :) ) vi har faktiskt bokat om vår resa lite nu. Mest för att det kändes för långt och besvärligt att ta sig till Mussoorie direkt från flyget i Delhi. Är man utvilad och full av energi är det nog inget problem, men efter flera timmars resande, jetlag och konstiga mattider vill man helst snabbt vara framme där man kan andas ut för en stund. Nu är tanken att vi tar oss till Derhadun där vi har bokat 4 nätter. Sen får det bli en dagstur till mussoorie och gillar vi nu stället mycket får vi väl boka in nån natt där också :)

Någon som har något tips på vad man kan göra i Derhadun med omnejd? (nu ändrade tråden lite inriktning...)