Boende i Palolem under julen

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
pappersdocka
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2012-11-19

Hej!

Jag och min pojkvän ska åka till Goa den 20 december. Vi funderar nu lite på boende och om man ska boka det innan eller vämta tills man kommer dit?

Har hört att man borde åka dit och kolla runt lite innan man bestämmer sig men har även hört att runt jul brukar det vara fullt. Kollar man på nätet så finns det inte så många hemsidor på boende i Palolem heller och dom vi hittat har varit ganska dyra. Har varit kontakt med My Soulmate och dom erbjuder rum från 2000 rupies vilket känns lite dyrt, fast det kanske är normalt runt jul?

Någon som har erfarenhet av Palolem runt jul? Ska vi boka innan eller vänta tills vi kommer dit? Vi kommer att anlända ganska sent och det är troligtvis mörkt när vi kommer så blir kanske svårt att kolla runt då också.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

pappersdocka skrev:
Har hört att man borde åka dit och kolla runt lite innan man bestämmer sig men har även hört att runt jul brukar det vara fullt. 

Du brukar vara hysteriskt mycket folk kring nyår då alla indier är lång-lediga.

Jul firas inte av många och är inte en stor högtid i Indien och de flesta jobbar som vanligt. 

pappersdocka skrev:
Kollar man på nätet så finns det inte så många hemsidor på boende i Palolem heller och dom vi hittat har varit ganska dyra. Har varit kontakt med My Soulmate och dom erbjuder rum från 2000 rupies vilket känns lite dyrt, fast det kanske är normalt runt jul?

Ja, det är bara mycket dyra ställen som har webb-sidor, bokningssyetem och klarar av att hantera bokningar. Vill du bo billigt får du åka dit och leta och titta på hyddan innan du betämmer dig. 

pappersdocka skrev:
Någon som har erfarenhet av Palolem runt jul? Ska vi boka innan eller vänta tills vi kommer dit?

Jag har aldrig bokat och det har alltid fixat sig. Jag kanske har fått bott lite dåligt den första och kanske andra natten innan jag hittar nåt helt underbart men Palolem är alltid helt fantastiskt ändå. 

pappersdocka skrev:
Vi kommer att anlända ganska sent och det är troligtvis mörkt när vi kommer så blir kanske svårt att kolla runt då också.

Nej, det är inte svårare att kolla runt när det är mörkt. Det finns gott om lampor. Jag har flera gånger anlänt med tåg till Palolem klockan två till fyra på natten och har alltid hittat nån hydda att sova i.

Så fort taxin svänger ned på vägen mot stranden kommer horder av rums-uthyrar-provisions-pojkar helt hysteriskt att jaga dig och erbjuda massor av alternativ. 

Det finns gott om hyddor i Palolem:

FOTO: Mats Larsson

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

pappersdocka
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2012-11-19

ok, tack för svar. får se hur vi gör, men lutar nog  åt att vi åker dit utan att boka och kollar runt först!