Boka boende i förväg

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
isolde
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-01-15

Hej!
Nu har jag fått kontakt med en några hotell/guesthouse via mail. Har t. ex. bokat Namaskar hotell i Delhi i början och i slutet av resan. Vill tacka för tipset här på forumet. Sedan har jag fått kontakt med Sahi River Guesthouse i Varanasi, som Britrina föreslog. Jag har eventuellt också en kontakt med ett hotell i Dharamsala men det går lite trögare.

Min fråga är om det verkligen är realistiskt att säga att man kommer/bokar ett exakt datum när man reser runt med tåg/buss och inte har förbokat själva resorna i förväg. Jag har en resplan och en plan om hur många dagar vi stannar på respektive plats. Men det händer kanske att man inte kommer med ett tåg som man jag har planerat och då heller inte till hotellet den dagen man har tänkt sig.

Alltså det är ju lätt att veta exakt var man är i början och slutet men jag får en känsla av att man inte kan vara så säker sedan.

Hur brukar ni som vet göra med hotellbokning/hotellkontakter? är det absolut nödvändigt att få kontakt härifrån Sverige, typ kan man hamna på gatan en natt om man chansar lite? Jag förstår att jag alltid kan ringa hotellet i fråga och meddela ankomst när det väl gått upp för mig att man blir en dag senare men när jag nu fått kontakt via mail så här i förväg vill jag ju säga ett exakt datum när hotellet frågar.

Till sist. Brukar det fungera att hitta alternativa boenden till dyrare hotell när man väl har kommit fram till staden i fråga utan att boka i förväg.

Tacksam för svar
Isolde

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Jag brukar bara boka hotell när jag kommer med flyg.
Boende brukar bara vara problem kring stora helger.
Varför vill du boka hotell i förväg?

britrina
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-18

Jag gör lite olika. Eftersom jag lätt stressar upp mig brukar jag tycka att det är skönt att ha hotellet bokat i förväg, särsklit om det är något speciellt hotell jag vill bo på, som jag vet ofta är fullbokat. De gånger jag rest har jag ju dock vetat i förväg när jag kommer, eftersom hotellet har bokats efter tåg-/flybiljetten.
När min mamma och faster skulle komma och jag absolut ville få in dem på Sahi River View i Benares så gjorde jag en liten gardering. Eftersom det hotellet ofta är fullbelagt bokade jag det långt innan damerna anlände. Innan de kom till Benares skulle vi åka en liten trip och när jag bokade rummet visste jag ännu inte exakt vilket datum vi skulle komma till Benares. Så, jag räknade ut vilken dag vi tidigast skulle anlända, bokade från den dagen och lovade betala för rummen även om de skulle komma att stå tomma någon natt. Detta bara för att vara säker på att rummen inte skulle ges till någon annan. I Indien, där hotellen oftast är billiga, går det att göra en sådan "Lyxgardering".
När jag reser och inte bryr mig om vilket hotell jag ska bo på fixar jag rum när jag kommer fram. Det brukar alltid finnas någonstans att bo, men ibland har jag hamnat i riktiga råttbon. :)

Gustav
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-17

isolde skrev:
Till sist. Brukar det fungera att hitta alternativa boenden till dyrare hotell när man väl har kommit fram till staden i fråga utan att boka i förväg.

Hej,

Jag har aldrig varit med om att jag inte har hittat ett rum (förutom en halv natt i McLeod Ganj då min buss anlände vid 2 på natten och elektriciteten var borta, så det var helt mörkt, fick lägga mig på en bänk och väcktes några timmar senare av en man som undrade om jag ville ha ett hotellrum), så det är inga problem!

//Gustav

isolde
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-01-15

Tack för svar! Eftersom jag både är novis på Indien och samtidigt också mamma under den här odysséen vill jag ha en viss koll på situationen, apropå boka boende i förväg på de ställen jag tror mig veta att vi ska till. Eftersom jag inte bokar något transportmedel i förväg heller utan faktiskt litar på att det fungerar med lite tålamod känns det ju skönt att ha några fasta punkter åtminstone.

Isolde

Annsen
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-02-12

Är det hotell namanskar på main bazar? Ta med öronproppar och egna lakan. Inget vidare hotell kan jag lova, men billigt och bra läge är det om du ska åka tåg! Så var förberedd... kommer bli en stor omställning om ni kommer dit direkt från Sverige, men det går ju bo där helt klart, men var det det värsta hotellet på hela min resa.... Kommer dock kanske boka det igen nu när jag ska åka så ska inte skrämma upp dig för mycket! :)