British airways?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Lajjnan
Lajjnans bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-05-17

Hej svejs!

Jag ska nu i Januari åka till Indien med British airways, det står på bokningen att jag iofs bara flyger med dom till England och sedan byter man till Kingfisher där.  

Jag har nu på några trådar på detta forum sett att det kan vara lite si och så med British airways, att bagaget kan komma bort och att man kanske inte ens får komma på planet om man ej har en tur/retur biljett? Hur fungerar detta egentligen? Jag har ej en returbiljett då jag vill vänta med  att beställa den tills jag vet hur länge visumet räcker och jag tänkte även fixa den från Indien. Kanske åker man ju även hem från något annat land i Asien. 

Förra året när vi åkte så var det inga problem att vi ej hade returbiljett men då flög vi med annat flygbolag. 

 

Blir jätte tacksam för svar så jag kan lugna mina nerver, eller speeda upp dom om det är negativa svar Wink

 

 

britrina
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-18

Jag har aldrig rest till Indien utan returbiljett, så just den frågan kan jag inte svara på.
Jag har dock rest  med BA flera gånger och jag har aldrig stött på problem med t.ex. borttappade väskor. Kan kanske bero på att jag alltid sett till att ha rätt många timmars väntan på Heathrow och då hinner väskorna hitta rätt. Jag vet inte...

Jag har inga som helst klagomål på BA utan har varit mycket nöjd med att resa med dem. Det enda som jag har upplevt som negativ har varit att resan har börjat med att jag tvingats resa åt "fel håll": från Sverige till England. Har inte känts helt bra, men det har ju inte så mycket med BA:s service att göra. :) 

Numera föredrar jag Finnair; då får jag börja flyga österut direkt. :) 

Sirpe
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-05-16

BA är varken bättre eller sämre än andra storbolag! Iaf har jag aldrig blivit av  med nåt på deras flighter. Har man otur så kan det hända varsomhelst. Bagagetaggen slits av eller så. Som vanligt ska man faktiskt kolla vid incheckningen ATT bagagetaggen stämmer med dit man själv ska hela vägen. Det enda är att käket är så erbarmeligt tråkigt och att dom inte har individuella TVskärmar på alla plan

Tur returbiljett??? Hm vad har dom med det att göra. Dom ska kolla biljetten, passet o visumet på den flight man ska åka med. T/R biljett har man ju inte om man åker olika rutter dit o hem. !!!! Och boka nya biljetter efter hand. Du kan ju för 17 inte vara den första som gör så.

Lajjnan
Lajjnans bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-05-17

Hej och tack för svaren :) 

Klart att saker kan hända på alla flygbolag, men jag hade som sagt läst här på forumet att folk haft lite otur med just BA. 

Nej jag tycker inte heller att det ska behövas returbiljett,men man vet ju aldrig.Därför jag undrade Smile Ska ringa BA innan vi åker och höra efter vad dom säger.

 

Ha en fantastisk dag Smile / Carro 

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

Sirpe skrev:
Tur returbiljett??? Hm vad har dom med det att göra. Dom ska kolla biljetten, passet o visumet på den flight man ska åka med. T/R biljett har man ju inte om man åker olika rutter dit o hem. !!!! Och boka nya biljetter efter hand. Du kan ju för 17 inte vara den första som gör så.

En del länder har krav på returbiljett för att ge visum, kan likaså vara för att släppa in någon som har visum i landet. Indien har tidigare krävt bokad returbiljett för att ge visum, vet inte om man tidigare vägrat någon med visum - men utan returbiljett - att få komma in i landet när man väl är där vid gränsen.

I vilket fall som helst, om ett flygbolag tar med sig en resenär som inte har rätt att komma in i ett land så ska flyga hem denna igen på flygbolagets bekostnad. Man kanske kan kräva resenären på dessa pengar i efterhand om denne har gjort något fel, men inget lands gränspersonal börjar diskutera om vem som ska betala för den resenär som inte kan bli insläppt i landet - de ställer endast krav på flygbolagen.

Att sedan konservativa engelsmän inte är snabba nog i svängarna när ett land som Indien ändrar sina regler utan kan ha kvar sina regler i åratal efteråt är en annan sak...