Buss eller taxi från Mysore?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
riclar7103
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-09-21

Hej! Vi kommer med familjen toktidigt på morgonen 15 nov till Mysore med tåg. Sedan skall vi till Bandipur National Park och checka in där kl 12. Det skall vara ca 80km dit. Vad är bästa sättet att ta sig dit? Buss? Taxi? Ett reseföretag ville ha alldeles för mycket pengar för att köra oss dit, kan man få prisvärda förslag? Vi är fem personer, tre barn och två vuxna. Efter övernattning skall vi vidare från Bandipur till Kozhikode i Kerala och undrar också över bästa sättet att ta sig dit. Jar tror att det är ca 12-15mil dit. Tacksam för alla tips! :)

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Tag taxi!
Taxi kostar cirka 870 rupier från Mysore till Bandipur National Park.
Om ni inte tar samma bil tillbaka måste ni även betala för återresan och då kostar taxi cirka 1740 rupier.

Från Bandipur National Park till Kozhikode är det 124 kilometer så taxi borde kosta cirka 1240 rupier.
Om ni inte tar samma bil tillbaka måste ni även betala för återresan och då kostar taxi cirka 2480 rupier.

Bokar du via en fin resebyrå brukar det oftast bli mer än dubbelt så dyrt.

riclar7103
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-09-21

Tack för tips! Vi bara haffar första bästa taxi på tågstationen och kollar om han kan ge oss ungefär det pris som du gav? Måste vi avtala i förväg om att någon (samma?) skall hämta oss kommande dag för avfärd mot Kozhikode? Jag är novis på Indien men min man har rest förut och tycker jag är supernojig som måste veta allt i förväg :o jag får väl lära mig "indian style" på plats...

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

riclar7103 skrev:
Vi bara haffar första bästa taxi på tågstationen och ..

Ni kommer aldrig att hinna haffa någon taxi innan flera taxi har haffat er. Har ingen av de chaufförerna lust att åka ända till Kozhikode har de alltid en "bror" som gärna kör. Saker brukar alltid lösa sig.

Ja, man förhandlar först och det kan ibland ta lite tid.

Räkna med att taxi kostar cirka 10 rupier / kilometer. Har de en gammal och långsam bil kan man komma ner till 5 rupier / kilometer. Har de en helt ny, stor och snabb bil med luftkonditionering och ljudanläggning kan det kosta upp till 25 rupier / kilometer. Skall ni ha samma bil hela vägen till Kozhikode måste ni även betala för övernattning åt chauffören. De flesta hotell har ett separata rum för tjänstejon. Sen tillkommer kostnad för måltider och eventuellt tobak samt dricks åt chauffören. Jag brukar ha med mig några paket (svenska) cigaretter, även om jag inte röker själv, bara för att göra taxichaufförer på gott humör.