Charter till Kerala

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Jag har hört ryktesvägen att det ska börja flygas charter till Kerala igen, något som inte resebyråerna bekräftar (inte dom jag pratat med i alla fall) Förra året kom det ner ett plan från Sverige, träffade några i Varkala då som kommit med charter. Har några vänner som skulle vilja komma ner i vinter så jag undrar om någon av er här vet något om charter till Kerala.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Bästa förbindelserna mellan Stockholm och Kerala har Qatar Airways. De flyger från Stockholm med bara ett planbyte i Doha till Thiruvananthapuram, Ernakulam / Kochi och Kozhikode / Calicut i Kerala samt till många andra städer i Indien och regionen.

Efter Solresors klumpigt skötta och kostsamma fjasko 2007 har jag svårt att tro att någon skulle våga flyga charter från Stockholm till Kerala igen.
Charter-bolagen klarar ju inte ens av att fylla ett plan var 14:e dag till Goa.

Det är mycket bekvämare, enklare, billigare och mer flexibelt att flyga reguljärt.

Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Så sant Mats, men en del personer känner sig tryggare med charter. Och fördelen med det är också att man kan hitta billigare sista minuten. Synd att det trots allt inte verkar ligga något i de rykten jag har hört, många vill åka just till Kerala och tycker det är enklare med charter.

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

Det verkar som om resebyråerna tröttnat på att det blivit krångligare från år till år med resor till Indien, samtidigt som turisterna försöker vänta ut Sista Minuten-priser. Så charter till Kerala tror jag inte på, speciellt inte med tanke på att det till hälften försvinner till Goa.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Miau skrev:
Så sant Mats, men en del personer känner sig tryggare med charter.

Jag har också hört uttrycket att det "är tryggare med charter" men jag begriper inte vad som är så tryggt med charter. Jag tycker mest det verkar vara oflexibelt, inrutat och daddigt men jag saknar erfarenhet så någon annan kanske vet bättre.

Miau skrev:
Och fördelen med det är också att man kan hitta billigare sista minuten.

Ja, det kan man om man skall till nån badort i Turkiet, Grekland eller Thailand men vem vill det.

sundbom
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-16

Men det är väl bara de svenska bolagen som slutat med charter till Kerala? Jag tycker mig ha sett brittiska chartergrupper på Kovalam (eller var det bara brittiska turister som betedde sig som om de var på charter?), så det borde väl gå att ta ett lågprsiflyg till London och åka med ett brittiskt bolag? Förutsatt att man tycker att enkelheten är värd besväret, vill säga...

Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Ja andra länder, bl.a. England flyger charter. Om charter kan man tycka vad man vill, själv flyger jag enbart reguljärt. Men jag tror man skulle få hit många som är nyfikan på Indien om det erbjuds charter. Kerala börjar ju bli populärt i Sverige numera. 8)

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

Det många nervösa personer vill slippa är flygplansbyte. En mellanlandning är OK, trånga säten är fint - bara man inte måste byta plan och riskerar komma fel eller att man missar plan nr 2 när det första blir försenat. Så charter från England blir inte bättre för dem.