Era favoriter i Kerala.

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Maserati
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-01-16

Vilka är era favoriter i Kerala om man vill sola, bada, "relaxa", träffa lite trevliga människor, och göra intressanta utflykter. Varit tidigar fler gånger i Goa (Calangute, Majorda, Palolem), men vill nu testa något nytt.
Läst mycket här om både Varkala och Kovalem men vill gärna höra mer, både för- och nackdelar.
Tar gärna emot tips om boende om någon har trevliga erfarenheter (inget superbudget utan mer typ hyfsad mellanklass).

insane
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2006-12-22

Varkala är mindre exploaterat än Kovalam och det innebär en större frihetskänsla. Det är färre försäljare på stranden och folk från restauranger är inte lika påstridiga då stranden ligger nedanför en klippa. Det var även bättre space på stranden. Jag tyckte även att badet öht var mycket bättre i Varkala. Detta var en av resans höjdpunkter. Jag hade alla gånger valt Varkala före Kovalam.

Om du befinner dig i dessa trakter rekommenderar jag en 1-dagsutflykt till Kanyakumari, det vill säga indiens sydligaste punkt. Där möts 3 hav och det finns bara tre sådana punkter i världen. Där finns mycket att se. Prata med hotellet så fixar de bil, chaufför till ett bra pris. I tamil nadu finns ett mäktigt tempel som du bara måste besöka (ligger på vägen) men som jag dessvärre har glömnt namnet på. Fråga någon, det är rätt känt.

Klipper in ett av mina svar ang. hotell i Kovalam från en annan tråd:

Nu i december bodde jag på ett grymt bra hotell i Kovalam, precis vid stranden. Rummen var stora, ljusa och fräscha. Det bästa av allt är att jag bara betalade 300 Rs natten, och det har jag svårt att se att du kan få någon annanstans. Killen som äger stället var skön, han sov på takterrassen och ville hela tiden hjälpa till. Namnet på hotellet är "shimi" med reservation för stavningen. Ligger precis vid fyren/Lighthouse beach

Ana
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2007-02-22

Jag har precis återvänt från en underbar resa i Kerala, och rekommenderar aboslut Kumily, ifall du är beredd att ta dig inåt landet en bit och är intresserad av en naturskön utflykt! Med bil tar det omkring fyra timmar från Kochi, men resan är vacker och väl framme finns Thekkady nationalpark, där man kan spana efter elefanter o.dyl.! Vi hade tur och såg en då vi var på "boarder trekking".

Ett bra ställe att bo på i Kumily är Mundakal Cottages, 750 rs per natt i mycket rent och fräscht rum för två i ett alldeles nytt litet "homestay". Jag tror vi var bland de första gästerna, för det fanns fortfarande plast runt nattduksbordet :) Det ligger på Bypass Road nära ett café som heter Pepper Garden.

Njut av Kerala!

andreass
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-05-28

Skulle verkligen vilja uppleva mer av Kerala. Den enda erfarenhet jag har är från Kochi då vi bodde på ett flygplatshotell under två nätter. Besökte dock Kochi under kvällen och lämnade ett mycket starkt intryck efter sig.

Backwaters skulle jag verkligen uppmuntra dig till att göra!

Andreas

Annsen
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-02-12

Jag rekommenderar starkt Varkala! Som någon sa är det inte lika mycket påstridiga försäljare och så får inte indierna varllfärda på stranden som de gör i Kovalam. Polisen har jagat iväg dem. Det kan annars kännas mycket bersvärande. Det är billigare än Kovalam och har en skönare stämning. Ät gott på Blue moon o lyssna på cheeky monkey killarna när de driver med tågresorna i Indien, mycket speciella och du ska ABSOLUT inte ta en taxi till Kanyakumari! Du ska ta tåget! och helst sätta dig på ett tåg som tar längre tid! hur kul som helst att uppleva och billigt är det! Åk i sleeper klass om du ska sova på tåget. Hälften så dyrt som AC2 men lika bra (kankse inte om det är jätte varmt ute)!

Kumily gillade jag inte alls. Såg inga djur alls och det kostar bara massa pengar. man betalar inträde men sedan måste man betala igen för att kunna göra något mer än att gå 300 meter på en väg. Åkte bara båten för guidade turen gick inte för att de hade möte, men en berättade att det bara var iglar som kröp på benen hela tiden.

Munnar däremot är hur vackert som helst! En by uppe i bergen där de odlar te. Kyligt på nätterna med dagarna är underbara. Bo hos en kille på höjden vid trapporna upp till ett tempel. En hög trappa upp, du kommer förstå var. Bra service o du kan få massage gratis (rekommenderar den dock inte direkt). o han kanske inte går med på det om du är kille.. :)

Backwater är även det jätte vackert! Åk båt mellan Allephey och Kollam som tar 8 timmar. Fridfullt och du får se en hel del! Eller så hur du en husbåt. Men boka inte i förväg! Titta på båten och var noga med att ni kommit överens om vad som ska ingå. Pruta hårt! Eller så kontaktar du Manu Sood, en helgalen vän som köpt en husbåt för uthyrning. Han håller på att bygga en resort i Allephey med, men det lär ta ett tag.

Mailen till honom är och hemsidan http://www.istay.in

Ha en underbar resa! Lovar det kommer du ha!

backwatater
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2007-11-16

Jag tycker Kovalam är ett underbart ställe var där 2004 och ska tillbaka dit nu. Har alltid hittat bra billiga hotell som ligger precis vid stranden. Och orkar man gå någon minut blir det billigare

I år ska jag stanna längre och vill hyra ett rum i hus. Någon som vet nått bra. Jag vill gärna bo uppe i Kovalam och leva mer som ortsbefolkningen.
Allaförslag mottages tacksamt.

Jane

Linda K
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-08-12

Hej

De boendena som jag kommer att minnas längst från vår nyligen avslutade resa med familjen i Kerala är nog Coconut Palms och Arakal homestay.

Coconut Palms som vi bokade via en resebyrå i Trivandrum: Aries travels (Läs och Res använder sig av samma resebyrå och bl a Coconut Palms på några av sina resor i Kerala). Det var ett gammalt hus mitt ute på landsbyggden strax söder om Allepey. På andra sidan bygatan låg havet och 10 minuters prommenad åt andra hållet nådde man backwatersområde med kanotfärja över vattnet. Det var en upplevelse för livet att bara vara där; ta en prommenad, leka på stranden med byns barn, försöka hitta lördagsgodis på bygatan och göra en liten utflykt med ricksa till ett tempel eller ordna en kanottur. Vi var ensamma gäster där och togs väl hand om av tre personer inkl en kock som lagade god keralitisk mat. Vi betalade ca 40 USD/ natt för helpension, två vuxna och två barn (4 och 6 år).

Arakal var dyrare (5000r helpension för hela familjen) men väldigt trevligt. Lite samma typ av ställe: landsbyggd, mellan havet och backwaters, underbar strand som man nådde efter en prommenad genom fiskebyn, hängmattor i trädgården. Ett härligt ställe att bara vara på. Drivs av en familj med två barn( Tom 13 och Davis 7) vilket ju är väldigt trevligt när man dyker upp med egna barn som längtat i flera veckor efter sina vanliga kompisar.

Andra hotell som vi var nöjda med men som kanske inte kommer att stanna i minnet lika läge är:

Paradise resorts i Kumarakom har underbart läge i närheten av Radisson vid sjöns strand och med pool med sjöutsikt. Fina stugor, underbar Briyani i restaurangen. Vi betalade runt 5000r för fyra personer. Och de ville gärna sälja oss en husbåttur men barnen vägrade åka mer båt...

I Ernakulam bodde vi på Bijous tourist home. Rent, trevlig personal, tillräckligt stort för våra två extramadrasser och mycket nära till sidenvaruhuset Kaylan och båtarna över till Cochi. 750r per natt!

Men vilka hotell man tycker om styrs ju väldigt mycket av vad man är ute efter, slumpen och ens personlighet...

//Linda