Flyg mellan Kathmandu och Trivandrum

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mimas
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-07-23

Hej!
Jag och en kompis kommer att åka till Nepal i september och gå trekkingtur på 3 veckor. Vi planerar att vara max 4 veckor i Nepal. Därefter går vår resa mot Kerala och vår tanke är att flyga dit. Är det någon som har tips på flygbolag? Har försökt kolla runt men hitta bara flyg med minst två byten och lång resetid. Undrar även om det är bättre att boka hemifrån (svårt säga exakt datum då vi inte vet exakt vilken dag vi kommer iväg på trekkingen) eller om det är lätt att göra det t ex på flygplatsen i Kathmandu eller möjligtvis vid någon resebyrå eller liknande i Kathmandu?

Eller är det lättare att ta sig med tåg och/eller buss?

Tacksam för svar! :)
/ Kristina

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Du bör köpa två separata biljetter. Tänk på att du kommer att passera den tidskrävande pass och visum kontrollen vid den första flygplatsen i Indien och att du måste ta dig med bagage från den internationella terminalen till inrikesterminalen med buss och sedan checka in alla väskor på nytt.

Kingfisher Airlines flyger från Kathmandu till Mumbai fem gånger / vecka för cirka 8000 rupier om du bokar i god tid innan.

Kingfisher Airlines flyger från Mumbai till Thiruvananthapuram varje dag för cirka 4000 rupier om du bokar i god tid innan.

Köp biljetter på: flykingfisher.com

Flygbiljetter är (oftast) billigast om du bokar dem i god tid innan. Om du vet vilka datum du vill resa bör du boka omgående. Att boka dagarna innan du skall flyga är alltid mycket dyrare.

Mimas skrev:
Eller är det lättare att ta sig med tåg och/eller buss?

Resan du skall göra är 3500 kilometer.
Du tar nattbuss, cirka 8-16 timmar, från Kathmandu till Sunauli och tar dig sedan över gränsen med taxi till Gorakhpur. Från Gorakhpur tar du tåget 2511 Rapti Sagar Express som avgår på morgonen klockan 06:45 och kommer fram till Thiruvananthapuram klockan 17:50 drygt tre dygn senare. Total restid blir cirka 5 dygn då du måste ha marginaler mellan bussen och tåget då bussens restid är svår att beräkna.

Bussen (lyxbuss med AC) från Kathmandu till Sunauli kostar 1400 nepalesiska rupier och tåget från Gorakhpur till Thiruvananthapuram kostar 614 indiska rupier i SLEEPER-klass och 2297 rupier i 2A-klass.

Hälsningar från ett soligt och varmt Kathmandu

Mimas
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-07-23

Tack så mycket för ditt svar! Var till stor hjälp.
Inser att buss/tåg inte är ett klokt alternativ i vårt fall :D

Blir till att boka flygbiljetter i dagarna!

Allt gott!
/ Kristina

Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

En bra site för inrikes i Indien är http://www.makemytrip.com. Den använder jag alltid och den funkar mycket bra. Har dessutom hittat de billigaste flygen där, kollade senast idag. Ska köpa biljett Delhi-Trivandrum och hittade för under 5000 Rs den 6:e september så i morgon slår jag till :D Blev billigare än flygbolagens egna sidor, antagligen för att de köper upp biljetter billigt.

Mimas
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-07-23

Tack Miau!
Vi har redan hunnit köpa biljett, men tack för tipset! Kan komma till användning en annan gång :)