Flytta till Indien

18 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
redroad
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-02-28

Så här e det... Jag är så trött att vänta 10 mån för att uppleva 2 månader sol, värme och ljus. Jag vill flytta härifrån, ett par år iaf. Indien lockar med sin kultur och levnads sätt. Har alltid varit nyfiken på Indien. Så är det någon som delar mitt intressen?? Det är enklare om man är fler än en :) Jag e en kille på 29år. Jobbar och har det gott ställt. Det bästa hade varit att ta reda på det juridiska och kanske starta ett litet företag för att kunna överleva...?
Så om ni har goda råd, är intresserade eller varit med om liknande så skriv gärna...

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Det är ungefär lika lätt att få uppehålls- och arbets-tillstånd för en svensk i Indien som för en indier att få invandra till Sverige.

Lycka till!

Baloo
Baloos bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-15

Uppenbarligen finns det de som har lyckats med detta, tex ägaren av denna sida. Kanske kan han komma med ett matigare svar än det som du fått av Mats. :wink:

octodur
octodurs bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2007-10-30

Är själv på samma nivå som dig, dock inte bara pga av vädret =) Har skaffat hus i Delhi som jag delar med 4 andra indier. Tyvär är det ju illa ställt för oss nu när dom bytte lagarna om turistvisum men det betyder bara att vi får kämpa hårdare. Antingen som du själv nämner skapa en firma inom turismen eller gå på det spår jag börjat köra nu och titta upp BPO (call center) jobb. Försöker hitta ett eller flera svenska företag som outsoursar sånna jobb till indien och helst då Delhi. Har hittat lite emails och liknande så jag kan ju höra av mig när jag fått något napp. Men absolut det är en klar fördel om man vill syssla med turism och skapa en sådan firma, då får man ju äga lite saker också har jag för mig.

Vi kan ju använda den här tråden med att bolla lite ideér och information vi kommer över. Annars är det som Baloo skriver, vår forumskapare har ju bitit sig fast i Palolem om jag inte minns fel med ett turistföretag som gör lite allt möjligt. Vore gott med lite info om det ;)

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Jag behövde inte bita utan jag mer eller mindre bara fastnade. Men nära det salta havet i Palolem utan närmre Tharöknens sandhav i Udaipur. Jag har ingen egen firma utan är nu anställd av ett indiskt reseföretag och tidigare på ett indiskt universitet. Jag vet faktiskt inte hur det fungerar med visum om man har sitt egna företag i Indien. Kanske måste man då ha affärsvisum? Jag är här på employment visa vilket man kan förlänga i Indien en gång per år. Jag tror det är den enklaste vägen.

octodur
octodurs bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2007-10-30

Acha, jag har nog tänkt på killen som har asien.se forumet då =) Han körde egen firma om jag inte minns fel =)
Men det låter ju fint, att man kan förnya sitt employment visum där nere å slipper åka hem å tebax. Ni söker inte fler människor =) Iof lite fel del för mig men dom kanske har något dotterbolag i Delhi hehe.

redroad
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-02-28

shit... grym tack för svaren :)

Men visst det kanske inte är lätt att få ett sk "permanent" uppehållstillstånd, men kanske ett tillfälligt? Eller anställnings visum? men jag tror det kloka är att ta ett vanligt turist visum, åka dit och undersöka läget.

Man kan väl få uppehållstillstånd om man gifter sig :lol:

Sen nämndes det något om callcenter och jag vet massa företag som starta utomlands och som riktat sig mot den svenska marknaden. Typ sålt försäkringar till svenska hushåll fast från Malaga tex! Det hade ju inte varit dumt och hitta ett företag i Indien som jobbar på samma sätt :) Alternativt, att man starta en egen. Då skulle man ha GOTT ställt. få Svensk lön i Indien!! Jag har lååång erfarenhet i den branschen och har idag en chefsposition på en av dom största telecom bolagen i Sverige. Så erfarenhet finns.. :) Men det är ju inte bara att köpa en flygbiljett, åka dit, hyra en lokal, dra in ett gäng datorer och telefonlinjer och sen bara att köra :) jo.. i praktiken, men hur ser verkligen egentligen ut??
Jag åker ner hur som i slutet på maj. Ska besöka Bombay & Goa. 4v :hot:

octodur
octodurs bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2007-10-30

Varför bara stanna i 4veckor säger jag då =) Kom till oss i Delhi, jag åker nog runt 14-15 april eller i början av maj beroende på visumet. Bor i utkanten av delhi, snarare Gurgaon som är ett känt område för It och telecom. En av dom jag bor med är en coach som jobbar med just telecom och lär upp anställda för olika företag. Har du suget att starta eget så är det nog inte allt för svårt med rätta kontakter. Jag ska själv kolla runt vad som behövs för att starta eget i indien den här gången jag åker ner. Som du säger har du erfarenheten från branschen, finns ett par svenskar som gjort precis det du skriver om =)

Vem vill inte tjäna svensk lön (eller pension för den delen hehe) och bo i Indien. Jag lever ju som kung i 6 månader bara på 1 månadslön här hemma =)

Haha tanken har ju slagit en att byta sitt svenska pass mot ett indiskt ;) Giftemål är dock något stort i indien så man bör ju ha lite kärlek involverad hehe.

sundbom
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-16

Kärlek? Sätt ut en annons istället, och se till att nämna "svensk lön." Man får ta seden dit man kommer...

anna persson
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-04-20

hej!
Är en tjej på 27 gammal och känner precis som dig....det är kallt och regning i ca 10 månader och sen förhoppningsvis får vi lite sol och värme i 2 månader.Hade gärna bott i Indien ett tag men jag tror det är lättare sagt än gjort tyvärr. Men jag har i alla fall planerat att åka och jobba som volontär, har dock inte bestämt vart ännu. hade varit toppen med sällskap :D

kathrineT
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-05-14

Jag vill också till Indien, nu på en gång då kärleken finns där. Behöver hitta ett jobb och känner att jag kan tänka mig vad som helst bara jag kan komma bort från som ni alla säger regniga tråkiga Sverige och få vara tillsammans med kärleken min.
Anna du skriver volontär? ska du åka med någon organisation? eller bara själv?
:)

sarra1
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-04-27

Men shit, KathrineT, det låter ju som mitt liv =). Jag håller på att kolla upp vilka arbeten som finns och visum, tyvärr verkar det ganska svårt att få något annat turistvisum =(. Jag har oxå min kärlek i Indien, i Mumbai och ska nu den 12 maj äntligen få träffa honom igen. Jag åker den här gången på turistvisum och ska kolla upp möjligheter till att få anställning och så, har lite kontakter där som kanske kan hjälpa mig...

annamaja
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-04-20

Namasté! Surfade in på tråden eftersom jag är nyfiken på om det finns risk att få sin ansökan om employment visa avslagen? Jag kommer att bli anställd av ett litet företag i Gujarat. De har visserligen stor omsättning, men är ändå rädd att få avslag eftersom det är ett litet okänt företag. Om jag får avslag kanske det blir svårare nästa gång? Är det någon som har ansökt om employment visa som har några råd utöver det man kan läsa sig till på indiska ambassaden i Stockholms hemsida?

Sedan undrar jag också om det är vanligt med muliply entries på ett employment visa? I så fall är det verkligen det mest optimala, slippa visa krångel varje gång man åker hem till Sverige.

Bästa hälsningar,
Annamaja

maxsam
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2010-01-05

Hej

Jag är för tillfället i Indien på employment visa har har dessutom två svenskar till på kontoret. Att få employmentvisa tyckte inte jag var så svårt. Det luriga är att när man väl är här måste man lämna in en bunt med papper och besöka FRRO (immigrationsmyndigheten). Jag jobbar på ett stort företag som hjälpte mig med allt och dessutom har vana med utlänningar. Detta tyckte jag var väldigt bra.

Det jag har förstått från expats här är att det är ganska omstädigt att säka om employment visa varje år. Men jag har ju träffat flera stycken som bott här länge så visst går det, är bara lite mer omständigt än i Sverige. Även för indier som kommer till Sverige iaf enligt mina kollegor.

Tror dessutom man får multiple entry på alla employment visa. Men man måste ha med sitt papper om att man är anställd i Indien (från FRRO)om man lämnar landet.

/M

Prernaswe
Prernaswes bild
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-09-14

Hej på er alla där ute !

Sitter här uppe i sundsvall och känner samma sak...
Jag har studerat och studerat jobbat och jobbat, sen då?
och i dom här tiderna finns det knappt nått fast jobb....

Är adopterad från indien och har aldrig varit dit, nu är jag 24 år ...
Så det är väl dax =) har inget att förlora bara vinna.

Kommer ha fast bo plats i goa för att sen resa runt lite, blir väl aktuellt i november =)
när regnet är över =)

Och som sagt jag skulle gärna vilja starta någon bar eller restaurang ( varför inte med svensk husmanskost)
Då det är så många turister och vi vet ju hur svensson folket är dom vill ha köttbullar pärer och pannkakor ärtsoppa !
haha

Är utbildad kock och tänkte mig nått enklare och billagare ställe ?! vad tror ni ?

Finns på facebook

EvaLevande
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-09-17

Hej! Älskar Indien, har varit många gånger, nu vill jag flytta dit, närmare bestämt Tiruvannamalai. Har pengar, Säljer en fin bostadsrätt i Sverige kommer inte att behöva arbeta i Indien. Tänkte hyra hus och ha ett spirituellt och bra liv. Vilket visa ska man söka då? Förut, har jag för mig, kunde man söka Visa om man ville leva ett andligt/spirituellt liv i Indien, går inte det längre?
Eva

__________________

Shikantaza

LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Du kan söka ett speciellt studentvisum om du ska studera yoga på ett auktoriserat yogacenter/ashram. Det kan gälla upp till 5 år och förlängas på plats i Indien.

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

EvaLevande skrev:
Tänkte hyra hus och ha ett spirituellt och bra liv. Vilket visa ska man söka då?

Indien har ungefär samma regler som Sverige. Det är enklare för en Irakier att få uppehållstillstånd i Sverige eller Indien än för en Svensk i Indien. 

EvaLevande skrev:
Förut, har jag för mig, kunde man söka Visa om man ville leva ett andligt/spirituellt liv i Indien, går inte det längre? Eva

Nej sådana visum har aldrig funnits. Du måste ha missförstått någonting. 
_

Studentvisum kan ges för upp till fem år men om du avbryter utbildningen eller inte levererar förväntade studieresultat så kommer visumet att upphöra och du måste åka hem. Väldigt få utbildningsinstutioner berättigar till studentvisum. 

 

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism