från mumbai till Goa: tåg/buss/taxi?!

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
royalnachos
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-11-10

Jag och min sambo anländer med flyg till mumbai den 27/12 och vill så fort som möjligt ta oss till Goa. När man kollar på tågen verkar de alla vara fulla i alla klasser enligt cleartrip. Jag läste i en tråd i ett annat inlägg om att det faktiskt finns lokaltåg som man "alltid kan ta". Eller även ett alternativ med buss, men där ser det också lite mörkt ut på platsfronten...

Jag läste även detta med taxi!? någon som har erfarenhet om det går att få en så lång taxiresa!?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Enklast bokar du taxi direkt på flygplatsen. Det finns en långfärds-taxi-lucka mittimot Mumbai-traffic-police-pre-paid-taxi som heter någonting typ limosin-service-car eller liknande. (Minns inte just nu men vill du veta exakt vad de heter kan jag svara om en vecka.) Det är 700 kilometer till Calangute och 800 kilometer till Palolem så priset borde bli cirka 14000-16000 rupier.
_

Ett tåg det finns plats på just nu är Konkan Railway 5 Diva Sawantwadi Road Passenger som avgår från Diva [DIVA] 40 kilometer från Mumbai, varje morgon klockan 06:20, och som går till Sawantwadi Road [SWV] som ligger strax norr om Goa. Just nu finns det över hundra platser kvar den 27:e december och ännu fler den 28:e december. BOKA NU!

Till Diva tar du taxi eller lokalbussar eller lokaltåg från Mumbai CST [CSTM].
Från Sawantwadi Road [SWV] över gränsen till Goa tar du taxi, lokalbuss eller lokaltåg.
_

All indisk järnväg använd även för lokaltåg. Lokaltågen går korta sträckor. Lokaltågen stannar på alla dessa små stationer som expresstågen bara sveper förbi utan att ens sakta farten. Du kan inte reservera plats på lokaltågen varför det är spännande, trångt och löjligt billigt att åka. Tag lokaltåg från Mumbai CST [CSTM] till DIva [DIVA]. Fortsätt sedan med nästa lokaltåg till Ratnagiri [RN] och nästa till Sawantwadi Road [SWV] och sen vidare med ett nya tåg till Thivim [THVM], Madgaon [MAO] och Conacana [CNO]. Att åka lokaltåg tar tid, är obekvämt men mycket billigt.
_

Det går även att flyga från Mumbai till Goa. Just nu är priser 3-5 gånger så höga mot normalt om du vill flyga 27-28 december. Räkna med att priserna går upp till ungefär 10 gånger normala priser de närmaste dagarna.