Goa - Jaipur

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Maran
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2002-10-14

Hej på er!

Som förstagångsåkare till Indien har jag lite svårt att uppskatta hur lång tid det kan ta att förflytta sig inom Indien med tåg.

Jag kommer att tillbringa två veckor på charter i Goa, men skulle vilja göra en avstickare upp till Rajasthan. Funderar främst på att åka till Jaipur eftersom jag hört att det är ett toppenställe för att shoppa fina tyger, överkast och filtar (stämmer det, eller bör jag åka någon annan stans??).
Det jag är lite tveksam över är hur lång tid det kan ta att åka med tåg mellan Goa och Jaipur.....är det någon som vet ungefär??
Har gjort ett försök på hemsidan för järnvägen, men lyckast inte få sidan att fungera så länge att jag kan få besked om restid.

Även tacksam för övriga tips om god shopping av tyger och dyl. :)

Tack och hej så länge//Maran

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Hej.
Jag ska leta reda på en tidtabell och skriva mer imorgon, men en liten aning tror jag att jag har. Du kan nog räkna med lite drygt ett dygns resa mellan Goa och Jaipur. Jag vet inte heller om det går något direkttåg eller om du behöver byta i Bombay (Mumbai). Det senare är ganska troligt. Låt dig inte avskräckas av den långa resan om du vill åka till Jaipur. Att ha rest på indiska tåg är en upplevelse att minnas.
Som sagt, jag återkommer med mer så fort jag hinner. Under tiden finns det kanske någon annan här som har ett bra svar.
Ett alternativ till tåget kan vara inrikesflyg om du känner att du har för ont om tid. Det brukar vara relativt billigt.

Lycka till!

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Hej,
det tar ca en natt från Goa till Bombay och ungefär lika länge från Bombay till Jaipur. Så som Henrik sa, ca ett dygn.
Men tänk inte på att det tar lång tid, man har kul på tågen o kan köpa roliga maträtter...

mvh/
pia

Yvette
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2002-04-07

Maran!
Hela Rajasthan är en skattkista vad gäller textilier!
Jag har ju fastnat för Jaisalmer speciellt där de har makalöst vackra överkast, gobelänger och andra tyger till andra ändamål.
Ha lite pejl på priset bara.
Min åsikt är ju förstås att jag tycker att det är synd att stressa igenom Rajasthan, eller enbart besöka staten, eller tom en stad bara för tygets skull. Om jag vore du, vilket jag ju inte är, så skulle jag göra två separata resor. Men nu är det ju inte fallet och då ska du ju naturligtvis göra det bästa av situtaionen -som inte alls är illa. Faktum ÄR att du SKA till Indien! :D
Så tåg mellan Goa och Jaipur tar en faslig tid.
Från Madgaon i Goa tar du dig till Ahmedabad via Route 26
(Om du har tid, gör ett stop i Ahmedabad, staden har oförtjänt dåligt
rykte, den är fantastisk som storstad!)
Från Ahmedabad går Route 23 till Jaipur.
Man ska väl sträva efter de snabbaste tågen, du har inte mycket tid och dessutom är inte de snabba tågen snabba i svensk mening.

Nå, tänk nu på att jag sitter här med en tidtabell (Trains At A Glance som är helt Outstanding när man väl lärt sig tyda den) som gick ut i juni i år. Men tiderna torde vara desamma. Kolla genast upp det när du kommer fram, köp en tidtabell på stationen. Finns det inte att köpa där så ge dig inte förrän du fått hjälp att finna en.

Onsdagar & fredagar går Ernakulam Okha Express från Madgaon till Ahmedabad 10:50 och är framme dagen efter 07:15
Torsdagar går Nagercoil Gandhidham Express med exakt samma tider.
För denna resa bör du boka en sovplats!
Enligt mina beräkningar är det ungefär 1397 km mellan Madgaon och Ahmedabad och det torde resultera i 1527 Rs (ca 305 Skr) om du åker klass 2A (second class sleeper)
Från Ahmedabad till Jaipur går dagligen Ahmedabad Delhi Mail 09:50 och är framme i Jaipur 23:25.
626 km motsvarar ungefär 950 Rs (ca 190 Skr)

Det borde inte vara något problem att få tag i boende då, men det kan vara en idé att förboka (väl på plats i Indien när du läst igenom gällande Trains At A Glance) om du bestämmer dig för att ta detta tåg.

Om du följer dessa tider lämnar det ingen tid i Ahmedabad. Vill du ha ett uppehåll där så är det bara att jag kollar upp nya tider.
Förhoppningsvis gäller tiderna fortfarande, så du har ett hum om hur det ser ut. Hur som helst, längden på resan är säkerligen densamma.