Göteborg till Kerala i mars...lämplig färdväg?

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
marhog
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-23

Hej

Vi är några som skall resa från Göteborg till Kerala i mars-10. Kan inte riktigt bestämma oss om vilken flygort som lämpar sig bäst för starten på resan. Antar att man är ganska mör i kroppen efter resan och helst bara vill vila upp sig på någon badort inledningsvis. Tanken är sedan att de traditionella sakerna i Kerala skall hinnas med såsom Backwaters, teplantagen m.m, under en månads tid.
En snabb titt bland flygresorna verkar göra gällande att oavsett vilken rutt man tar så blir det lite väntetid någonstans, antingen i någon av Indiens städer eller i Abu Dabi eller Doha. Finns det något att göra isåfall under en hel dag i te x ABu Dabi?

Lämna gärna tips om hur man tar sig till Kerala på smidigaste sättet :D

mvh Marhog

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Om du flyger till Thiruvananthapuram så ligger Kovalam Beach cirka 10 minuter med taxi från flygplatsen om du behöver vila upp dig efter den långa resan:

Vi flög med Qatar Airways till Thiruvananthapuram i våras. På hemvägen hade vi cirka 10 timmar i Doha. Vi köpte visum till Qatar på flygplatsen och hyrde en taxi som visade oss de stora sevärdheterna och alla byggkranar i Doha. Qatar Airways flyger från Stockholm så det var bekvämt att flyga med dem med bara ett byte i Doha. Om du bor i Görteborg blir det kanske inte lika bra då du får byta minst två gånger.

Doha mars 2009:

Kovalam Beach mars 2009:

marhog
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-23

tack för svaret!

Känns lite konstigt att Qatar påstår sig ha direktflyg till Kerala....men ändå innefattar det 10 timmar i Doha. :?

Man vill ju som vanligt ha det billigaste men också bekvämt osv...typiskt svenskt kanske. Jag hitta en rutt som inte innebar så mkt väntetid och då hamnar man i Kochi. Hur långt är det mellan Kochi och Trivandrum te x och hur färdas man överhuvudtaget i Kerala? Man får helt plötsligt väldigt många frågor när man börjar sökandet, men det är väl det som är tjusningen också. :)

Hur funkar det te x att vänta på de stora flygplatserna Mumbai, Chennai o Bangalore om man får långa transfertider?

Marhog

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Qatar Airways har direktflyg till flera städer i Kerala från Doha. Anledningen är att majoriteten av arbetskraften i Qatar kommer från Kerala.
Qatar Airways har direktflyg mellan Stockholm och Doha.

Undvik att byta plan i Mumbai. Det är en stor och stökig flygplats där det tar tid att byta plan. Byt hellre i Chennai, Bangalore eller Hyderabad eller någon annan indisk stad. Har du gott om väntetid i Mumbai ligger Juhu Beach i närheten.

De badorter i Kerala som (de flesta) svenskar känner sig bekväma med, och omgående kan koppla av på, om de kommer direkt från Sverige är Kovalam och Varkala.

Från Kochi tar det 4-5 timmar med tåg till Thiruvananthapuram och sedan 20 minuter med taxi till Kovalam.
Från Kochi tar det cirka 3 timmar med tåg, buss eller taxi till Varkala.

Kerala har bra och hyfsat snabba tågförbindelser mellan alla viktiga städer.
Det går bussar överallt, både långsamma lokalbussar och expressbussar.
_

Att flyga till Thiruvananthapuram är oslagbart.

Kan ni inte boka resan så att ni flyger till Thiruvananthapuram och hem från Kochi? Då slipper ni ju den långa väntan på hemvägen.

marhog
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-23

:D

Nu har vi bokat vår resa. Blev flyg via Abu Dabi och den långa väntetiden blir på ditresan, så det kanske funkar bra även där att göra en dagsutflykt i stan. Någon som vet?

Känns väldigt skönt att det är avklarat, nu kan man börja planera allt annat istället.
Kommer landa i Trivandrum mitt i natten så frågan är om man skall boka ett hotell i förväg som man kan "landa" i efter ankomsten eller om man kan ta det när man kommer dit. ?????

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Det är alltid trevligt att ha de första nätterna bokade när man kommer fram efter en lång flygresa.

Mina två favorithotell i Kovalam är:
1. Jeevan Ayurvedic Beach Resort: http://www.jeevanresorts.com/home.html
2. Hotel SeaFace: http://www.seaface.com
Båda har pool och ligger vid vattnet.

Vill du bo riktigt billigt kan du inte boka men det finns det gott om ställen längs Light House Beach. Det är bara att gå runt och fråga efter lediga rum.