Gujarat i November

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Jahapp, då var det dags igen. Dags att beta av ännu en av Indiens sju heliga städer, saat puri. Denna gång Dvaraka (Dwarka), staden som sägs ha grundats av Krishna när han inkarnerade för typ 5200 år sedan.

Tyvärr har min kompis som jag reste med förra året gått och skaffat sig en tjej i Hong Kong, så nu är alla hans framtida resplaner inställda med siktet på den lilla ön.

Jag sticker 14e november 2015 med Qatar till Ahmedabad, och kommer hem den 29e samma månad. Förutom Dwarka tänkte jag hinna med:

Jamnagar (som jag hört från flera Indier ska vara en så trevlig stad)

Junagadh med Girnar Hill (tempelberg som ser ut typ som Angkor Wat på höjden, som man tar sig uppför med 9999 trappsteg)

Hälsa på en systerskola till skolan där jag gick i högstadiet, som vi sponsrat med pengar genom att alla eleverna i Sverige jobbade en dag och skickade allt vi tjänade till dem (gratis boende 3 nätter, plus genuin "komma nära folket på landsbygden-upplevelse")

På varningssidan kan jag väl säga att jag har diabetes (om nån är spruträdd), och jag snarkar som ett helt jävla sågverk (inte för att nån jag snackat med sover utan öronproppar i Indien om det kan undvikas)

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.

LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Uppdaterad resplan! Gubben som driver skolorna i södra Gujarat har nu berättat (timing...) att de kommer ha stängt för diwali hela november månad. Rutten kommer därför istället gå som följer:

1. Flyg till Ahmedabad. Gå heritage walk, se Gandhis ashram, träffa folk från Couchsurfing.

2. Tåg ut till Dwarka. Bada i Gomti river, se dwarkadeesh temple, besök området med fem brunnar som innehåller vatten med fem olika smaker.

3. Tåg tillbaka till Jamnagar. Beöka ayurveda-universitetet och Lakota fort med tillhörande museum. Käka paan hos den berömda paanwalan bakom hotel President.

4. Buss eller tåg ner till Junagadh. Dricka superfärsktillverkad mangolassi. Tidigt om morgonen klättra de 9999 trappstegen uppför Girnar Hill.

5. Tåg till Anand/Vadodara. I Anand: Eventuellt bo hos en CS-kompis' farbror med familj 1-2 nätter och se hur indisk medelklass har det hemma. I Vadodara: Se Laxmi Vilas Palace.

6. Tåg till Ujjain. Bada i Kshipra river och se Mahakaleshwar-templet.

7. Tåg tillbaka till Ahmedabad. Shoppa. Hemfärd.

__________________

Nästa resa: Delhi-Mathura-Rishikesh-Haridwar-Delhi. November 2019.

putte64
putte64s bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2013-05-15

Wow smiley

__________________

PLanerar vintern 2020.