Har nån åkt tåg??

15 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
lillyosia
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2003-10-08

Hej jag skulle vilja veta allt om tågresor inom indien..går det verkligen att åka från Delhi - Goa?? hur lång tid tar det?? har nån gjort detta?

Dela med er av era tåg erfarenheter..tips..vilken klass ska man välja att åka..allt om tåg..

hälsningar

lillyosia

Nicklas
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2003-10-08

ja det går tåg till Goa, vet inte om det går några direkt dit men det går tåg till Bombay å så kan man byta där. Delhi Bombay tar ca 25-30 timmar och Bombay -Goa tar 10-12 timmar. Biljetter fixar man lätt på tågstationen i Delhi, akta er för försäljare som vill lura in er på div resebyråer, det blir knappast billigare och inte ens säkert att biljetterna de säljer är giltiga... gå till stationen och köp turist kvot i stället, säkrare och bättre.

kolla även på tråden ovan "avstånd mellan dehli - goa?"

Lycka till

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Hej! Jag tänkte bara tipsa om att det finns en massa bra information om tågresor här:
http://www.indien.nu/fakta-tips/resa/

Linus
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2003-02-27

Jo, det går direkttåg mellan Goa och Delhi. Åkte det nu i somras. Tog 41 timmar. Går väl ett om dagen eller nåt sånt. Vi fick boka i god tid trots att det var låg säsong.

lillyosia
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2003-10-08

ok...gjorde ni några stopp någonstans?
vad kostade det?
var det jobbigt att sitta så länge på tåget??
och vilken klass valde ni att åka i??

tack för svaren!

hälsningar

lillyosia

mindlesstraveler
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2003-08-01

Akte fran Goa till Delhi.. Men jag tror inte det tog 41 timmar..
Akte 2:nd sleepers som jag alltid gor.. och det var lugnt.. mycket schysst landskap att titta pa och en schysst bok ar allt man behover.... Inga stopp.. Forutom 1-20 min pa stationer.. ok jag tror vi stod stilla 1 timme mitt i ingenstans, sa som indiska tag har en tendens att gora...
kommer tyvarr inte igar priset.. men ett par hundra rupier...
Sitter i Nepal nu sa har nastan glomt bort tag priserna...

Nicklas
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2003-10-08

så tar resan enligt tidtabell ca 40 timmar och kostar ca 450rs i slepperclass o om jag förstått det rätt så är det detsamma som 2 class sleeper. För att söka själva på denna sida behöver man veta vad stationen heter som man ska åka till. Jag har sökt på Delhi-Vasco da gama (Goa).

http://www.indianrail.gov.in/

Linus
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2003-02-27

Jag har skrivit ner alla mina tågresor och hittade nu till och med biljetten :)

Den tog 40-41 timmar och klassen SL (2nd sleeper) från Madgaon (Goa) till H Nizamuddin (Delhi) kostade 535 Rs.

Jag har för mig att vi bokade typ 3-5 dagar innan avgång och det fanns då inga platser kvar (detta var i mitten på Augusti som är lågsäsong) så vi körde till Vasco Da Gama och köpte på turistkvot. Inga problem men det är möjligt att det var några 10-tal Rs extra i bokningsavgift, det kommer jag inte ihåg. Det tog ett par timmar men var kanon. Fick oss en fin utflykt samtidigt :)

Personligen anser jag att klassen SL är fullt tillräcklig. Det var den enda jag åkte och även om det var ganska jobbigt i början på sommaren när det var runt 45 grader varmt i Delhi så gick det ganska bra tycker jag. Har man en bok och kanske lite sällskap så är inte 40 timmar några problem. Om inte annat så blir man ju tvungen att testa toaletterna på tågen. De hade jag lyckats klara mig utan innan denna sista resan. Och alla erfarenheter är ju bra erfarenheter :)

lillyosia
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2003-10-08

Vi kommer verkligen att få användning av svaren vi har fått!
För dem som inte vet kan jag meddela att Indcen-resor tar en avgift på 300 kr per tågbiljett man beställer av dem(ifall man inte flyger med dem) plus priset på själva biljetten.
Kostar själva biljetten 130 kr, så får man alltså betala 430 kr. Detta blir ganska dyrt om man ska åka flera tågresor.

Är det någon som har beställt biljetter från andra resebyråer eller via internet?hur har det gått?

Hälsningar

lillyosia

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Får jag undra varför du vill beställa biljetterna i förväg? Det går ju så otroligt smidigt att göra det på plats! Du betalar vad du skall, inga extra avgifter, och det är sällan några problem.

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Själv hade jag inga problem under högsäsong om jag gick "högre" upp i klasserna, dvs åkte i finare klass.
Men visst, Goa under jul, kan knappt bli värre.

anncharlotte
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Hade själv lite problem med en biljett som jag ville boka hemifrån, men eftersom jag också ville boka hotell ifrån sverige passade jag på att kolla om dom även kunde boka tågbiljetten åt mej och det gick alldeles utmärkt.
Har ju inte kommit dit än och vet naturligtvis inte om min biljett verkligen finns när jag kommer och ännu inte heller hur mycket jag får betala för hjälpen. Men jag tror nog att det kommer att bli ok

Annch

Peter S
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-06-03

Ok, här kommer ett tips som iofs står på fler ställen på forumet OCH i Lonely Planet, men väldigt viktigt ändå: Befinner ni er i Delhi; Låt er inte luras av allt löst folk som säjer att biljettkontoret har flyttat, är stängt, har ett speciellt kontor för turister osv...Biljettkontoret finns på andra våningen i själva tågstationsbyggnaden oavsett vad de flesta "hjälpsamma" indier påstår. Många kommer att vara väldigt övertygande i sina försök att få er tvärs över gatan till ett falskt biljettkontor. Många av dessa kontor existerar (och överlever) nog tyvärr med järnvägsbolagets goda minne.

Vill ni göra en god gärning kan ni följa med någon av dessa skojare och varna de västerlänningar som redan lurats in dit. Det kommer att finnas många och de blir nog tacksamma om de kan spara ett par hundra rupees tack vare er. Detsamma kan nog inte säjas om de som driver kontoret så detta är enklare om man inte reser ensam...
Lycka till med biljettköpet!